Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Груленко Євгенія
Як читати абетку і вивчати літери з малюками
Random
Абетка – одна з перших книжок, яку батьки прагнуть придбати для своїх дітей. Це саме та книга, яка яскраво ілюструє етнічну приналежність, патріотизм і народне виховання. Мова – джерело духовного натхнення народу, а її вивчення починається з колискових пісень, співанок, алфавіту. Для того, щоб дитині було цікаво вивчати літери, підберіть для неї різні абетки.
 
Абетка ремесел і професій  обкладинка
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!
«Абетка ремесел і професій», Надія Репета
 
Цікава книга, яка допоможе навчити ваших дітей не лише буквам, а й розширить їхнє уявлення про професії. На кожну літеру алфавіту вигадана і пояснена професія, а також представлені такі ілюстрації, які допоможуть створити асоціації саме з певною буквою: за її візуальною, фонетичною та асоціативною схожістю. Невеликі вірші з вдалим римуванням легко запам'ятати дошкільнику, а потім пригадати і літеру і професію, що з нею пов'язана.
 
Абетка обкладинка
Тираж закінчився
«Абетка», Оксана Кротюк
 
Книга підійде для читання найменшим, адже виготовлена з цупкого картону, що полегшує листання сторінок. Вірші, що в ній розташовані легкі для запам'ятовування і відтворення дитиною. До речі, римування з абетки є найлегшим для запам'ятовування, бо зав'язане на одному звуку, на який можна легко опертися у пригадуванні і відтворенні.
 
«Родинна абетка», Мар'яна Савка
 
Книга дуже вдало проілюстрована, адже кожна буква алфавіту промальована в окрему картинку. Переглядаючи такі ілюстрації, дитині легше запам'ятати візуальний образ літери, а надалі відтворювати і пригадувати його. Вірші на кожну літеру,  спеціально виділені окремим кольором букви – все це, створює окрему історію для літери. Дітям легше запам'ятати такі образи.
 
Важливо пам'ятати, що не лише вибір книги впливає на освіченість вашої дитини, а і вміння користуватися нею та володіння методикою навчання грамоти. Тому для того, щоб не зашкодити, а допомогти малюку у вивченні літер треба керуватися такими правилами:
 
1. Називати звуки, а не букви.
 
Це означає, що на букву «н» (ен) ви говорите назву звуку, що він позначає [н]. Це важливо, адже під час зливання букв у слова ми вимовляємо звуки «баба» ми читаємо не «бе-а-бе-а», а «б-а-б-а».
 
2. Не вивчати самостійно ті звуки, які дитина вимовляє неправильно. Мовлення опирається на фонематичний слух (здатність чути і відрізняти на слух звуки мовлення), тому неправильна вимова, може заплутати дитину. Наприклад, звук [с] у дитини позначає звуки [с] і [ ш]. Спочатку зверніться до логопеда. Після постановки і автоматизації звуків у мовленні можна продовжувати заняття.
 
3. Грайте в гру «Впіймай звук». Поясніть дитині, що ви будете називати окремі звуки, а коли дитина почує звук, що ви загадали, то має плескати в долоні. Наприклад, звук [а], ви називаєте звуки [п], [м], [и],[а] – дитина плескає. Саме така вправа допоможе виділяти звуки із слів надалі, проте практикувати такі ігри варто після 4-х років. Одразу дитині буде складно, але з допомогою батьків навичка швидко сформується.
 
4. Не починати вивчення букв раніше 3-х років. Провідним видом діяльності в дитини є гра, тому засвоєння академічних навиків не має витісняти природну гру дитини: сюжетні ігри, ігри з м'ячем, різні активності, творчість, музика, малювання. Саме ігрова діяльність сприяє розвитку мозку на цьому етапі. Дитина має бути зацікавлена у вивченні літер.
 
5. Залучайте до вивчення букв зорові образи. Грайте в гру «Що нагадує буква?». В межах цієї гри можна вивчати і геометричні фігури, і промальовувати елементи букв. Це попередить оптичні порушення (наприклад, дзеркальне письмо).
 
 
6. Вивчені букви об'єднайте в склади. Отримуючи результати роботи, дитина буде краще вмотивованою до навчання. Якщо дитина бачить кінцеву мету – вміння читати і незалежність в читанні як процесі, то вона захоплено вивчатиме літери.
 
7. Не примушуйте дитину читати! Якщо зараз ваш малюк не зацікавлений в читанні, то це не означає, що він буде неосвіченим. Дайте можливість дитині зацікавитись книжкою, коли її читаєте ви або коли читаєте дитині. Проте на все свій час. Якщо ви не відчуваєте в собі сили систематично навчати дитину грамоті, то краще довірити цю справу педагогам.
 
Обравши різні за наповненням абетки та дотримуючись всіх вищезазначених порад, ви допоможете своїй дитині розібратися з різноманітністю літер алфавіту. Грайте, вивчайте літери і читайте – це сприятиме різносторонньому розвитку вашої дитини.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage