Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Семенюк Олена
Топ-6 нових поетичних збірок до Книжкового Арсеналу
«Видавництво Старого Лева» готує до Книжкового Арсеналу понад 50 неймовірних новинок, серед яких шість поетичних збірок, кожна з яких торкає до глибини душі, спонукає замислитися про важливе чи поринути у думки про те, про що ніколи не міркували. На сторінках цих книжок і любов, і війна, і дороги, і ніжність, і радість, і смуток, і біль, і філософія... Тож розповімо вам про шість цих новинок, здатних вилікувати душу віршами.
 
 
«Бунар», Катерина Калитко (оформлення Ілони Сільваші)
 
Над цією збіркою поезій авторка працювала впродовж чотирьох років війни. «Бунар» –  книжка, яка поєднує у собі лейтмотиви вкорінення й дороги, любові та війни. У виданні знаходяться слова для оновлення взаємин між людьми, від тексту книжки можна як розгубитися, так і можна віднайти в ній новий досвід, який змінює. Знайти такий досвід письменниця пропонує і в «Бунарі». Сприйняти чи злякатися нового-старого досвіду – залежить тільки від кожного з нас.
 
 
«Вірші Феліцити», Оксана Луцищина (оформлення Андріани Чуніс)
 
У цій збірці поезій міфи та архетипи є наскрізними: тут і море, і сад, і гора, тут є птахи, дороги, кораблі, сузір’я, вогонь. Врешті, на сторінках постає шлях до пошуку Бога (або Жіночих Божеств). Вона - віднайдення власного Я і пошуки сили в собі для змін. «Вірші Феліцити» мають переосмислити кожен і кожна, хто відкриває себе світові, хто прагне глибше пізнати себе, визволитися від страхів.
 
 
«Артерія», Дмитро Лазуткін (оформлення Євгена Величева)
 
У своїй новій збірці поет, журналіст і телеведучий Дмитро Лазуткін наче зафіксував свій стан, свої переживання. З першого рядка вірші автора вражають, хоча частково навіть лякають, оскільки поет занадто часто вживає слово «кров». Далі автор розвіює страхи, бо дає настільки влучні фрази, які можуть стати відповідями на ті питання, які давно турбують кожного. Дмитро Лазуткін дає поради, нагадування, настанови і врешті просто ділиться особистими переживаннями. До деяких віршів у книжці є ще QR-коди – поезія не тільки оживає й звучить голосом автора, а й проникає ще глибше у свідомість читача.
 
 
«Пісня Пісень», Богдана Матіяш (оформлення Богдани Бондар)
 
На перший погляд здається, що авторка просто ділиться своїми почуттями і думками у віршах. Але Богдана Матіяш настільки майстерно створила цю збірку, що з кожною поезією читач розуміє, що ці вірші наче з його власних думок і переживань. Тут є ніжність, радість, довіра, сміх, але й для смутку, болю, пустки й стражданням теж є місце. У центрі всієї збірки насамперед людина. Сама авторка не приховує, що вважає цю книжку однією з найсильніших з-поміж усіх написаних нею.
 
 
«Після Криму», Світлана Поваляєва (оформлення Світлани Фесенко)
 
Після семи прозових книжок «Після Криму» – це перша поетична збірка української письменниці та журналістки Світлани Поваляєвої. Авторка розповідає, як після анексії Криму у неї почалась емоційна еміграція. «Проте Крим для мене завжди асоціюватиметься зі здатністю любити і відчувати», – каже Світлана Поваляєва. Саме тому поезії у збірці глибокі, пронизливі, у яких переплітаються мотиви туги за Кримом, війни, любові та чуттєвості. Письменниця називає себе емоційною переселенкою і біженкою в післямайданно-воєнний посттравматичний стресовий розлад. Але ця втеча авторки завершується поверненням у закоханність, любов і врешті здатність відчувати і відчувати по-новому.
 
 
 
«Я буду дивитися, як ти пишеш», Ніна Кур’ята (оформлення Ілони Сільваші)
 
Головна редакторка «BBC Україна» написала нову книжку. У збірці досить філософські й ліричні поезії: з одного боку, вони особисті й близькі лише почуттям авторки, однак після прочитання ці вірші залишають по собі відгомін у кожного їхнього читача. Вірші Ніни Кур’яти вражають своєю глибинністю, темами, образами. Сама ж письменниця зізнається, що для неї поезія завжди була альтернативним світом, можливістю створити своє середовище таким, як його хочеться сприймати.
 
 
 
Дізнатися більше про поетичні збірки Старого Лева, а також поспілкуватися з авторами, запрошуємо під час Книжкового Арсеналу 2018:
 
Четвер, 31 травня
 
16:00-16:45 – Поетичні читання-розмова: «Поезія Келії» / «Пісня Пісень» – Учасники: Костянтин Москалець, Богдана Матіяш. Модератор: Остап Сливинський – Вулична сцена.
 
20:30-21:30 – Поетично-музичний перформанс «Хороші хлопці фінішують першими» – Учасники: Любомир Серняк, Назар Гайдучик – Вулична сцена.
 
 
Субота, 2 червня
 
17:00-18:30 – Розмова-читання поетичної збірки Світлани Поваляєвої «Після Криму: від пережиття минулого до відчуття майбутнього» – Учасники: Світлана Поваляєва, Світлана Фесенко – Вулична сцена.
 
18:30-19:45 – «Future in The Past». Поетичні читання – Учасники: Катерина Калитко, Оксана Луцишина, Богдана Матіяш, Ніна Кур'ята, Галина Крук – Вулична сцена.
 
Більше книжок з поезією можна переглянути тут 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage