Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старовойт Тоня
5 книжок та фільмів про подорожі, що мотивують змінити життя
Закриті кордони ще не привід засмучуватися, адже вирушати у відчайдушні мандрівки країнами, континентами та навіть світами можна разом із книжками та кіно. Ми знаємо, як усі втомились від неможливості побачити серце Італії та скупатись на пляжах Греції, тому пропонуємо просто зараз виділити кілька вільних годин на перегляд атмосферних фільмів та прочитання тематичних книжок. Запевняємо: посмак приємної та навіть небезпечної подорожі у вас точно залишиться. А вже зовсім скоро, сподіваємося, матимемо змогу втілювати найвідчайдушніші ідеї у реальне життя.
 
 «У дикій глушині», Джон Кракауер
Видавництво Старого Лева, 2020
 
Новинка від «Видавництва Старого Лева» — справжній альманах затятих мандрівників і навіть крутіше. Тільки уявіть: молодий перспективний хлопець Кріс Мак-Кендлесс після закінчення університету спалює усю готівку, віддає чекові збереження на благодійність та вирушає втілювати заповітну мрію свого життя — мандрувати країною і захоплюватися дивовижними краєвидами.
 
«У дикій глушині» — книжка американського журналіста Джона Кракауера, написана на основі реальних подій. Саме цей факт шокує та захоплює водночас ще дужче. Автор зібрав дорожні нотатки героя, переговорив з його родиною та друзями, яких той зустрів, вештаючись дорогами, і у 1996 році видав свій роман. Табір читачів одразу розділився на два полярних: одні засуджували Кріса, адже той загинув від голоду під час подорожі до Аляски, інші — неймовірно захоплювалися постаттю чоловіка.
 
До якого потрапите ви — справа часу, але читачів обєднує одне: вони не можуть відірватись від розповіді Кракауера про Кріса, його особистість та красиві горизонти США.
 
 
«Добрі новини з Аральського моря», Ірена Карпа
 #книголав, 2019
 
Хочете відчути легкий бриз Аральського моря, запах свіжоспечених круасанів та атмосферу романтики у самому серці Парижа? Тоді вам просто зараз варто знайомитися із чотирма героїнями «Добрих новин з Аральського моря».
 
Богдана, Рита, Маша, Хлоя — долі жінок складалися по-різному: і мінорно, і хаотично, і вельми вдало, але одного дня вони опиняються у столиці Франції з різних причин та полярними мотиваціями. То що насправді українки хочуть знайти у Парижі?
 
«Добрі новини з Аральського моря» — книжка-цеглинка, що читається за кілька вечорів, а післясмак червоного напівсухого, захопливої історії та захвату залишається ще на тривалий час. Легке та глибинне, динамічне та рефлексивне — для читача буде час відчути весь спектр літературних емоцій. А коли події відбуваються на тлі французького екстерєру, читати книжку стає нестерпно важко, адже усвідомлення того, що вона вже зовсім скоро закінчиться, буде дійсно пригнічувати.
 
 
 
 
 
«Їсти, молитися, кохати», Елізабет Ґілберт
Видавництво Старого Лева, 2015
 
Памятаєте культовий фільм із Джулією Робертс у головній ролі? Тепер час знайти вільну хвилинку і на книгу, адже полетіти до Індії, Індонезії та Італії фізично поки неможливо.
 
А от прожити усі етапи духовного та фізичного разом із Ліз, головною героїнею роману, цілком реально і навіть необхідно.
 
«Їсти, молитися, кохати» — такий собі посібник із розуміння себе, своїх життєвих орієнтирів та цінностей. Сюжет закручується навколо письменниці Ліз, яка розчарувалася у власному шлюбі та особистому щасті. А головне — жінка втратила смак життя та його мету.
 
Тож тепер героїня вирушає у захопливу мандрівку трьома країнами, що мають надихнути її знову відчути усі радощі людського буття.
 
 
 
 
«Таємне життя Уолтера Мітті»
Драмеді, 2013
 
Уолтер Мітті — такий собі офісний планктон, що працює у журналі. Чоловік працює у відділі фотонегативів та щодня виконує одну й ту ж рутинну роботу. Однак у своїх божевільних мріях чоловік мріє зовсім про інше: захопливі пригоди та професію космонавта. Але життя героя змінюється, коли друкована версія журналу покидає ринок, а замість неї зявляється цифрова версія.
 
На останню обкладинку друкованого журналу має піти фотографія Шона ОКоннела, найкращого світляра, який досі знімає на плівку. Але у наданих негативах нема саме цього кадру. Знайти знімок майже неможливо — хіба що вирушити в гості до самого Шона. Саме це і вирішує робити Уолтер. Тепер на чоловіка чекають захопливі краєвиди Ґренландії, Ісландії та Гімалаїв. Але найголовнішою мандрівкою стає подорож у глибини свого «я».
 
 
«Римські пригоди»,
2012
 
Звичайно, краще подивитися оригінал, знятий з Одрі Гепберн у головній ролі. Однак, якщо чорно-біле кіно не для васобовязково познайомтесь із цією картиною, просякнутою атмосферою Італії. А те, що режисером та сценаристом фільму є Вуді Аллен, має зацікавити ще більше.
 
Кілька різних історій водночас трапляються в одному місті — Римі. Любовні пристрасті у молодому подружжі, американський клерк, що невідомо з якої причини з’являється у місті, але вже наступного ранку стає популярним, а також інші, схожі на стиль Аллена, історії.
 
Головне — потрапити до атмосферного Риму, що закохує навіть через екран ноутбука. Адже закохатися тільки раз неможливо — із Римом кожен раз особливий, нетиповий та дуже палкий.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage