Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Литвинець-Голутяк Уляна
«Never stop»: важливо усвідомити, що все у наших руках
Random
Фактично ця книжка є автобіографією блогерки, фітнес-тренерки, учасниці низки марафонів і півмарафонів та засновниці жіночого спортивного клубу «Never stop». Зовні книжка така, що – аж до поколювання в кінчиках пальців – хочеться одразу її розгорнути і погортати. Це завдяки глянцевому паперу і великій кількості фотографій Марі з тренувань, пробіжок, марафонів.
 
Книжка складається з основних розділів та таких собі флеш-беків, які створюють додаткове тло до основних подій – уривки думок, відчуттів, подій що передували розповіді та ін.
 
З перших сторінок поринаємо у замальовки з дитинства, адже все те, що відбувається тут і зараз з нами, сягає корінням через підсвідомість у безтурботне дитинство. Ось і авторка вертається у минуле й розповідає читачеві про курйози та невдачі на уроках фізкультури, про те, як змогла побороти труднощі й не вдачі, показуючи цим, що не святі горшки ліплять.
 
 
Далі дізнаємося, чому авторка полишає біг на цілих 10 років. А, врешті, як через завдяки бігу виливає свої страждання, безвихідь, біль, відчуття власної мізерності. А далі «королева драм», як назвала сама себе авторка, розповідає, як «чайникам» (а я саме до них і належу) розпочати тренування: «Можна провести аналогію із вигулюванням собаки, наприклад. Ви наче змушуєте себе виходити на подвір’я з собакою щодня за будь-якої погоди, але розумієте, що особливого вибору немає, тому замість того, аби кожного ранку важко зітхати і з сумом дивитися на пса, який приносить повідок, ви сприймаєте цей процес не як обов’язок, а як щоденну звичку, яка є комфортною, але в результаті приносить радість і користь собаці та вам». Тут є конкретні поради, з чого розпочати, про позитивну, негативну та нейтральну мотивації, вибір екіпірування, спортзалу, харчування, біг у різні пори року.
 
До теми. Купити книжку «Neverstop»
 
Далі – найцікавіший, як на мене, розділ «Забіги». Тут Марі пише про окремі забіги, які стали значущими у її кар’єрі та житті загалом. Як, прагнучи більшого, бажаючи випробувати своє тіло на витривалість, Марі збільшує дистанції і плавно, а іноді зовсім навпаки, розвивається від 400 м аж до марафону. Кожен новий забіг – у колі друзів, однодумців, суперників – як ще один виток, з яких і складається життя у стилі «Never stop».
 
Калейдоскоп міст, країн, облич змушує гортати книжку сторінка за сторінкою та все більше проникатися ідеєю життя у гармонії зі своїм тілом. Наскільки важливо вміти вчасно зупинитися, пережити травму, відновитися після неї, щоб потім продовжувати бігти. Цікаво читати, як авторка «росте». Починає перші забіги наперекір комусь, щоб довести щось собі чи іншим, через біль і сльози, а потім уже все робить за покликом серця, незважаючи на графіки, темпи. Мотивація усвідомлена, не важлива швидкість і темп, основне – отримати задоволення від процесу.
 
 
Зворушливо і приємно тримати в руках біографію успішної жінки, яка є твоєю сучасницею і однозначно надихає до звершень. І це не обов’язково повинен бути біг, чи ще якийсь інший вид спорту. Це окремий спосіб мислення і вміння отримувати насолоду від своєї роботи чи хобі.
 
Це – книга-мотиватор, вона наштовхує на роздуми про своє місце та роль на певному етапі життя. Підштовхує до усвідомлення своїх потреб і можливостей, до пошуку того, що підходить саме тобі. Вона про те, як створити свій мікросвіт і жити за його правилами, а не підлаштовуватися до чийогось чужого. Можливо, вона не є глибоко філософською, чи такою, що кожен абзац можна розібрати на цитати, але однозначно варта уваги тих, хто у пошуку, хто зупинився на півдорозі до поставленої мети, та й зрештою всіх, кому важливо усвідомити, що все в наших руках.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage