Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ольга Христоріз

Триває «Національний тиждень читання. Тиждень нонфіку» від Українського інституту книги! Ділимось однією з добірок, приурочених до цієї інформаційно-просвітницької акції, та розповідаємо цього разу про нон-фікшн для дорослих читачів!

#тижденьчитання2024 #читайнонфік

     

Таборові діти«Таборові діти», Любов Загоровська

Тут зібрано свідчення людей, які в дитячому віці зазнали репресій радянської каральної системи. Це розповіді тодішніх дітей про те, як їх під дулами автоматів забирали з дому, про досвід перебування в тюрмах, про виживання в нелюдських умовах заслання.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

     

Живі. Зрозуміти українську літературу«Живі. Зрозуміти українську літературу», Олександр і Павло Михеди

У цій книзі – мандрівка двома століттями української літератури: від розповідей про життя класиків (Василя Стефаника, Миколи Хвильового, Олени Теліги та інших) до розмови про покоління українців, на чию долю щоразу випадають жахливі випробування.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

«Як розмовляти з дітьми про мистецтво» та «Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ століття», Франсуаза Барб-Ґалль

Французька письменниця та мистецтвознавиця пропонує по-справжньому зрозуміти й полюбити мистецтво. Для цього вона радить забути про всі упередження та ярлики, відкинути непевність — і показує, як довіритися художникам, як перейнятися кожним твором.

Детальніше про книги >>> тут і тут.

    

Шляхетна кухня Галичини«Шляхетна кухня Галичини», Ігор Лильо та Маріанна Душар

Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання най­відоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Вона дозволить не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

      

Єврейські фотографи та фотостудії Львова (1860-1939)«Єврейські фотографи та фотостудії Львова (1860–1939)», Ірина Котлобулатова

Фотозображення у цій книзі — передусім інформативний переказ життя львів’ян кінця XIX — першої половини XX ст. з метою повернути відомі колись і зовсім незнані тепер імена, адже майже всі з цих фотографів, а також їхні родини, за невеликими винятками, загинули під час Голокосту.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

       

501 факт, який треба знати з... історії України«501 факт, який треба знати з... історії України», Анна та Андрій Шиманські

Тут вміщені цікаві, важливі, часом кумедні, іноді трагічні, а найчастіше — доленосні факти з історії України. Не всім цим фактам знайшлося місце у шкільних підручниках, але саме завдяки їм історія стає живою і динамічною. З цією книжкою минуле стає ближчим, а сучасне — зрозумілішим.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

      

Кухня терору, або як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою«Кухня терору, або як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою», Вітольд Шабловський

У цій книзі прослідковуються маніпулятивні механізми влади, зосередженої в руках божевільних вождів, генсеків та інших радянських партійних діячів, крізь історії кухарів, які працювали в часі воєн, що розв’язала Росія, кухарок Чорнобиля, а також тих, які пережили й запам’ятали на все життя часи Сталінського Голодомору в Україні

Детальніше про книгу >>> ось тут.

     

Це Караваджо«Це Караваджо», Аннабель Говард

Караваджо створював вражаючі реалістичні і драматичні полотна, а ще став засновником європейського реалістичного живопису XVII століття й одним із справжніх новаторів в історії західного мистецтва. Ця книжка — життєпис Караваджо, доповнений ілюстраціями та світлинами його витворів.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Коротка історія мистецтва«Коротка історія мистецтва», Сьюзі Годж

Завдяки цій книзі ви зможете відстежити розвиток мистецтва від найдавніших часів, дізнатися про найвидатніших представників культурних епох і мистецьких рухів та переглянути їхні найвідоміші роботи.

Детальінше про книгу >>> ось тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage