Stary Lev Logo

Видавництво Старого Лева

Кухня терору, або як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою

Для написання цієї книжки відомому польському репортерові Вітольду Шабловському довелося свого часу об’їздити кілька колишніх радянських республік. Він спілкувався з особливими кухарями — Вік­тором Бєляєвим, який контролював кремлівську кухню, із тими кухарями, які працювали в часі воєн, що розв’язала Росія, з кухарками Чорнобиля, а також тими, які пережили й запам’ятали на все життя часи Сталінського Голодомору в Україні. Та власне через кухонні двері можна так добре показати не лише людські історії, смакові звички чи вподобання кухарів і тих, кому вони готували, а й маніпулятивні механізми влади — жорстокої та безжальної, зосередженої в руках божевільних вождів, генсеків та інших радянських партійних діячів.

Не розумієте, як їжа може служити пропаганді? У країнах, що називалися Радянський Союз, її подавали у кожній смаженій котлеті й кожній радянській їдальні від Калінінграда до Північного полюса, від Молдови до Владивостока. Політика, на жаль, була присутня і в тому, що їв перший секретар, і в тому, що споживав чи не мав що їсти пересічний громадянин великої тоталітарної утопічної держави.

Слухайте книгу в аудіоформаті у застосунку АБУК за цим посиланням

chevronДетальніше про книгу
Дизайн обкладинкиІван Кипібіда
ПерекладачАндрiй Бондар
СеріяІсторична тематика (Нон-фікшн), Репортажі (Нон-фікшн)
ВікДорослі
Рік видання2023
К-сть сторінок376
Вага482
Розміри145x200 мм
ISBN978-966-448-091-5
Паперова книгаЕлектронна книга
Тимчасово відсутня
400.00 грн
Вкажіть пошту, і ми повідомимо, коли товар з'явиться у продажу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

Разом з цим товаром купують

Вам може бути цікаво

imageimage