Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Люди спраглі до знань. Ми зацікавлено читаємо про космос, історії давніх цивілізацій та наукові відкриття. Втім, що ми знаємо про власне тіло? Ця дивовижна конструкція, завдяки якій ми живемо й до сьогодні зберігає багато таємниць. Старий Лев зібрав для вас кілька книг про найпотаємніші таємниці наших снів, фізичних вправ, роботи мозку та навіть смерті. Адже ніколи не пізно пізнати  власне тіло, в якому ми проводимо ціле життя.

Історії про життя, смерть і нейрохірургію

«Історії про життя, смерть і нейрохірургію», Генрі Марш

Чи знали ви, що деякі операції на мозку проводяться під місцевим знеболенням? Тобто пацієнт все розуміє та чує, поки лікарі роблять свою справу. Ці та багато інших цікавих речей про нейрохірургію ви знайдете в автобіографічній книжці Генрі Марша.

Генрі Марш — один із найвідоміших хірургів сьогодення. Ба більше, у 2013-2014 роках він був на Майдані під час Революції Гідності, також надавав безоплатні консультації з нейрохірургії у Львові та приїжджав у 2019 році на BookForum.

У чому секрет популярності його книжок? В поєднанні професіоналізму та сторітелінгу. Правда — то його релігія, кажуть про нього колеги. В книжці «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» Генрі Марш розповідає про загадкові пухлини людського мозку та те, як лікарі ведуть боротьбу за кожне людське життя.

Для кого ця книжка?

Для тих, хто хоче більше дізнатися про людський мозок та усі тонкощі роботи нейрохірургом.

 Чому ми спимо. Користаємо з усіх можливостей сну та сновидінь

«Чому ми спимо. Користаємо з усіх можливостей сну та сновидінь», Метью Вокер

Частину свого життя ми проводимо у сні. Здебільшого це близько 8 годин щоденно. Втім багато людей досі керуються міфом, що сном можна і варто подекуди жертвувати задля роботи, перегляду серіалів та вечірок.

Метью Вокер наголошує, що сон — це одна з найбільших таємниць біології людини. Наше тіло та мозок під час сну відновлює сили, інтегрує знання та травматичні події. А будь-яке порушення у розкладі сну, особливо хронічні недосипання, вартуватиме розвитком різноманітних захворювань.

Звучить тривожно? Втім є й хороші новини: сон — це унікальний спосіб оздоровити ваш мозок та тіло. І навіть відтермінувати старіння. У книжці «Чому ми спимо. Користаємо з усіх можливостей сну та сновидінь» автор розповідає про найновіші дослідження нашого мозку у галузі сну. Та надає дієві поради читачам як внормувати свій режим та користати зі сну максимум.

Для кого ця книжка?

Книжка для тих, хто до ночі сидить у телефоні, а вранці прокидається з відчуттям втоми та поганим настроєм. А для того, щоб ближче познайомитися з автором — TedTalk «Сон — це ваша суперсила».

 Never stop

«Never Stop», Марія Карачина

Наприкінці кожного року ви даєте собі обіцянку змінити своє життя? Стати стрункими, здоровішими та розвинути самодисципліну? Втім щороку усі ці плани зазнають поразки. Книжка «Never Stop» допоможе вам змінити своє ставлення до спорту та почати діяти вже зараз.

Марія Карачина — друга в Україні жінка, якій вдалось фінішувати всі шість марафонів у серії World Marathon Majors. Окрім того, вона авторка першої в Україні книжки про біг.

Біг — це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, розвинути самодисципліну, покращити здоров’я та виховати стресостійкість. Марія Карачина розповідає про користь бігу для людського організму та ділиться власним досвідом. Окрім того, вона дає перевірені поради початківцям як почати регулярно бігати та не закинути цю справу опісля кількох разів.

Для кого ця книжка?

Для тих, хто хоче покращити своє життя, втім не знає з чого почати. Тож читайте книжку Марії Карачини, одягайте кросівки та never stop!

 Любе моє життя

«Любе моє життя», Рейчел Кларк

Про що шкодують люди в останні хвилини свого життя? Як впоратися з невиліковним діагнозом та втамувати біль від втрати близької людини? Спеціалістка з паліативної медицини Рейчел Кларк щодня допомагає людям прийняти власну смерть та прожити останні години у спокої. Своїм досвідом вона ділиться у книжці «Любе моє життя».

Багато людей живуть так, наче перед ними ціла вічність. Втім людське життя — дуже крихке. Ми не знаємо, що станеться завтра з нами чи нашими близькими. Смерть — це невіддільна частина людського життя. Проте нам важко приймати її як належне, коли це стосується наших близьких чи нас. Авторка розповідає свою історію. У 2017 році в її батька виявили невиліковну форму раку, і тоді вона зрозуміла: ніщо — навіть найкраща паліативна допомога — не в змозі втамувати біль від втрати близької людини.

«Любе моє життя» — це книжка про життєву необхідність людських стосунків, про прийняття смерті та способи втамувати біль втрати.

Для кого ця книжка?

Для тих, хто хоче навчитися приймати життя разом зі смертю й цінувати кожну хвилину свого існування.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage