Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

У вашому житті траплялися дива? Може, це ельфи і гноми начаклували? Або ж це результат чогось магічного? Сьогодні зібрали кілька книг для книгоманів різного віку – від малюків до дорослих читачів, – що перенесуть вас у магічні світи і познайомлять з різними чарівними істотами.

«Склади своїх єдинорогів», Федеріка Маґрін, для діток 3-5 років

На сторінках цієї книги-пазла малюки познайомляться з п’ятьма магічними істотами – єдинорогами, а також русалками, тролями, феями! І не лише дізнаються про них, а й зможуть скласти 3D-фігурки єдинорогів та їхніх чарівних друзів для гри!

 

«Містельфи», Галина Вдовиченко, для діток 6-8 років

Знайомтеся, Дафна, Агата, Остап, Бруно і Тея – крилаті міські ельфи, чи то містельфи. Вони мешкають у Львові. Кожен з них має унікальний характер, а також улюблену справу. Дафна, наприклад, обожнює плести на дротиках. Агата сама пише й ілюструє книжки, а Бруно – інспектор із чистоти горищ. Містельфи половину дня трудяться, дбають про місто і його жителів, а решту часу збираються разом, допомагають одне одному, розмовляють або грають у свої особливі містельфійські ігри. А ще на всіх них чекає чимало пригод і випробувань, наприклад, врятувати Львів від щурів-мутантів – все це на сторінках книги.

 

«Мандрівний замок Хаула», Діана Вінн Джонс, для діток 9-12 років

Яка ж казкова добірка без «Мандрівного замку Хаула». Ця чарівна історія полюбилася мільйонам читачів у світі, а екранізація Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli 2004 року зробила її ще знаменитішою.

У центрі історії – Софі, яку зла відьма перетворює із молодої дівчини на стару бабцю. Намагаючись виправити ситуацію, дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула і укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. Шлях до звільнення Софі від закляття довгий і непростий, а чекають на ньому загадки, війна, магія та численні перешкоди, найдошкульнішою з яких є, мабуть, нестерпний характер чарівника Хаула. Але навіть егоїстичні й самозакохані чарівники глибоко в душі бувають добрими і благородними.

 

«Наші приховані дари», Керолайн О'Доног'ю, для підлітків 16+

У своєму дебютному романі для підлітків ірландська письменниця Керолайн О’Доног’ю торкається чутливих тем: дружби, першого кохання, пошуку і прийняття себе, гендеру, гомофобії — і приправляє все це пригорщею ірландської магії.

Головна героїня, шістнадцятирічна Мейв, випадково знаходить колоду карт Таро — і захоплюється ворожінням. Виявляється, це – її прихований дар. Минає кілька днів, і ось Мейв уже популярна шкільна ворожка, а від бажаючих дізнатися свою долю немає відбою. Та все змінюється, коли Мейв береться розкладати карти своїй колись найкращій подрузі Лілі: після невдалої ворожби та сварки Лілі зникає безвісти. Невже, це наслідки магії? Що ж діяти і як повернути Лілі? Відповіді на ці питання і доведеться знайти Мейв.

 

«Дискосвіт», Террі Пратчетт, для дорослих читачів

Тут хоч яку книгу розгорніть – суцільна магія та дивина! Чи то візьміться за цикл «Відьми» про пригоди чародійок, чи то за «Ринсвінда» з його постійними магічними халепами, чи пориньте у «Варту» – без дива охоронцям Анк-Морпоркську не обійтися, чи то «Смерть» – виявляється, життя забирає ще той екстравагантний персонаж! А навколо – суцільні гноми, дракони, перевертні, орангутанг-бібліотекар і ще бозна-хто. І, звісно, на сторінках романів Террі Пратчетта – суцільний гумор, сарказм і безліч алюзій. Те, що треба, аби відволіктися від реальності і пірнути у дивовижний фентезійний світ. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage