Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

А ось і друга частина добірки з літніми книгами! Тут зібрано і легкі історії на один вечір, і трилери з літньою атмосферою, і надзвичайно милі дитячі книжки на різний вік, і навіть особлива антиутопія! Обирайте, що вас цікавить найбільше, та поринайте у надзвичайно атмосферні історії :)

Перша частина — за цим посиланням.

   

Кактус«Кактус», Сара Гейвуд

• жінка, якій необхідно тримати все під контролем

• плани, які руйнуються зі швидкістю світла

• великі внутрішні зміни

• вибір читацького клубу Різ Візерспун

Анотація:

Це історія жінки-колючки, якій необхідно тримати все під контролем. С’юзен Ґрін стримана й нетовариська (не надто приємна жінка, якщо чесно). Їй просто не до вподоби надмірна чутливість та емоційність. Сюрпризи? Ні-ні, сюрпризи С’юзен ні до чого. Найкраща подруга чи кохання всього життя? З цим теж не до неї. Усі ці соціальні зв’язки — такі часо- й енерго­затратні… Хіба воно того варте?

Але все не так просто. Незапланована вагітність у 45 від партнера по сексу, раптова смерть матері, дуже дивний заповіт, ще й брат, з яким стосунки не склалися з дитинства і який постійно псує життя… Плани С’юзен руйнуються зі швидкістю світла.

Від чого ж вона себе захищає, контролюючи все на світі? Невже кожна колючка цього кактуса, яким стала С’юзен, проростає з її дитинства? І взагалі, вміють ті «кактуси» цвісти чи ні?

Знамениті також закохуються«Знамениті також закохуються», Кірсті Крістофферсен (young adult)

• кемпінгове містечко

• дружба та закоханість

• це літо стане особливим

Анотація:

Все вказувало на те, що для Кароліни це буде препогане літо. Замість омріяного відпочинку з подругою батьки відсилають її провести канікули з бабусею у кемпінґу «Казкове озеро» — найнуднішому і найвідстійнішому місці. Хоча коли надворі випогоджується, на душі Кароліні теж трохи яснішає. Дівчинка ближче запізнається з кемпінґовим життям, знайомиться з Норою, яка стає їй гарною подругою, і Матіасом — найчудовішим у світі хлопцем.

Їхні щасливі літні дні швидко минають, та невже завершення канікул покладе край коханню, яке от-от зародилося? Ще й Матіас страшенно таємничий: Кароліна випадково дізнається, що він співатиме із знаменитістю (чи так вона собі думає), але таке враження, що Матіас розповів не все...

Переклад здійснено за фінансової підтримки NORLA

Клара і Сонце«Клара і Сонце», Кадзуо Ішіґуро

• антиутопія з дуже теплою та сонячною атмосферою

• оповідь від дівчини-роботки

• світ з високими технологіями та генетичним редагуванням

Анотація:

Роман-антиутопія від автора світових бестселерів, лауреата Букерівської та Нобелівської премій Кадзуо Ішіґуро.

Події книги нам переказує унікальна оповідачка: дівчина-роботка Клара,створена для того, щоб стати штучною приятелькою дитині, яка обере її у крамниці. Це вишукано ніжна й водночас бездоганно стримана історія про життя у світі, де панують високі технології, діє новітня класова система, а генетичне редагування — звична річ. Роман немовби перегукується з попередніми книгами Ішіґуро, бо в ньому автор шукає відповіді на ті самі вічні питання. Чи є в кожному з нас щось настільки особливе, чого ніяк не відтворити? Чи має в собі дещо неповторне той, кого сконструйовано без серця і душі? І що означає любити когось іншого — а надто в епоху, коли ми замислюємось про те, чи можемо дізнатися геть усе про людину за допомогою даних і алгоритмів?

Комплект книг «Місія "Порятунок»

Серія «Місія "Порятунок"», Євгенія Завалій (6-8 років)

• видання, що привертають увагу до потреби захисту тварин

• яскраві та милі ілюстрації

• художні історії про тваринок та цікаві факти про них

Книги письменниці та активістки Євгенії Завалій із серії «Місія “порятунок”» привертають увагу маленьких читачів і читачок до важливості гарного ставлення до тварин та розповідають про потребу в їхньому збереженні. Кожне з цих пізнавальних видань розказує про серйозні речі: небезпеки, що загрожують тваринам, їх порятунок від жорстокого ставлення чи навіть вимирання та про важливість усіх живих істот на планеті!

Окрім цього, маленькі читайлики дізнаються багато цікавих фактів про ведмедів, бджілок та дельфінів.

Востаннє, коли я збрехала«Востаннє, коли я збрехала», Райлі Сейґер

• трилер з атмосферою літнього табору

• таємниця зникнення трьох подруг

• повернення у табір, щоб дізнатись правду

Анотація:

Це детективний трилер Райлі Сейґера, автора бестселера «Останні дівчата».

«Дві правди і одна брехня» — гра, в яку повсякчас грали Вів’єн, Наталі, Елісон та Емма у елітному літньому таборі «Соловей». Та однієї ночі ігри та дружба уриваються: Емма крізь сон бачить, як коліжанки вислизають із будиночка у темряву ночі. Дівчат так і не знайшли, вони зникли назавжди. Розчинилися в густих хащах лісу, чи потонули у моторошному Північному озері?

Хоч і минуло вже п’ятнадцять років, Емму не відпускає цей загадковий трагічний випадок. Вона малює дивовижні монументальні полотна, на яких темне листя і покручене гілля ховає ледь помітні силуети дівчат у білих сукнях. На запрошення власниці табору Емма повертається у місце свого дитинства уже як викладачка художньої творчості. Жінка над усе прагне довідатися, що сталося з дівчатами того літа. І її сподівання не виявляються марними: Вів’єн залишила їй підказки. Однак що ближче Емма наближається до розгадки таємниці, то глибше усвідомлює, що правда і брехня з минулого — не завжди такі, якими вона сприймала їх в дитинстві.

Одинадцять помідорів і один маленький«Одинадцять помідорів і один маленький», Євгенія Кузнєцова (6-8 років)

• дитяча повість авторки українських бестселерів

• вайб дитинства в селі

• обережно: у цій історії багато помідорів та пригод із ними!

Анотація:

Олег, Устина та Іван звичайні собі діти — ​граються гаджетами, вчаться, допомагають тітці Лолі доглядати за помідорами. Але хто ж знав, що їх чекає таке незвичайне літо, у якому веселощі з томатами виходять з-під контролю, а серед мотлоху в закинутому будиночку на дереві вони знаходять дивний пристрій з незрозумілою грою. І що робити, якщо на очі їм раптом з’являється цілком справжній і дуже невдоволений гном, який без упину вимагає пароль і погрожує знищити весь помідорний урожай тітки Лоли? Розповісти батькам? Впоратися з ним самотужки? Чи пильнувати городину і вдень, і вночі...

Комплект книг «Місія

«Танго з духами», Марічка Крижанівська

карпатська магія і духи з прадавніх часів

Львів початку ХХ століття

переплетення минулого й сучасного

розкриття давніх таємниць

Анотація:

Львівський археолог, професор Лев Ковалевич, вирушає в Карпати на розкопки, пошуки скарбів Олекси Довбуша. Із ним також їде художник, який не надто ускладнює собі життя й полюбляє випити, співачка вар’єте та її молодший брат-контрабандист. Вони самі ще не підозрюють, яка роль кожного в цій історії. Можливо, зібрати їх усіх разом у глибині Карпат — це частина чийогось плану?

У цьому пригодницькому романі минуле й сучасне переплетено тісніше, аніж спершу може здаватися. Карпатську магію і духів з прадавніх часів щось пов’язує із тими, хто живе у Львові початку ХХ століття. Можливо, це кохання, над яким не має влади час, або давнє протистояння злих і добрих сил у світі?

Ті, хто читав роман Марічки Крижанівської «Тіні», будуть раді зустріти знайомих персонажів у нових сюжетних колізіях, дізнатися, що відбувалося у світі духів, коли з Гуцульщини зник Гук, і де він перебував увесь цей час. Проте «Танго з духами» — це повноцінна окрема захоплива історія, якою можна насолоджуватися й тим, хто не знайомий із поперед­нім романом авторки.

«Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» та «Канікули Остапа і Даринки», Андрій Бачинський (6-12 років)

• веселі історії про непосидючих допитливих близнят 

• чари мольфара, подорож у минуле та боротьба зі злом («Неймовірні пригоди Остапа і Даринки»)

• подорожі у Крим та Прикарпаття, а ще – багато пригод («Канікули Остапа і Даринки»)

Про книги:

Непосидючі допитливі близнята, які мешкають у Львові, не люблять нудьгувати, тож вони постійно втрапляють у різні пригоди. Близнята іноді сваряться, однак ніколи не залишають одне одного в біді. Нові легенди та перекази, нові чарівні предмети й герої. Нові пригоди, здавалося б, там, де їх не може бути. Нові знання, нові друзі й нові дитячі витівки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage