Stary Lev Logo

Знаємо, що багато наших читачів ще не встигли прочитати літні історії, тож ми вирішили зібрати їх у добірці! Тут і легкі історії на один вечір, і трилери з літньою атмосферою, і надзвичайно милі дитячі книжки на різний вік. То, можливо, це знак, що пора обрати для себе щось атмосферне для читання у літній вечір? :)

Друга частина — за цим посиланням.

      

Аромат щастя найсильніший під час дощу«Аромат щастя найсильніший під час дощу», Віржіні Ґрімальді

• історія завершення та початку

• меланхолійність, притаманна французькій літературі

• минуле, що ховає таємниці

‌Анотація:

«Я хочу розлучення». Знадобилося лише три слова, щоб світ Полін перевернувся з ніг на голову. Приїхавши зі своїм чотирилітнім сином до будинку батьків, вона, розбита і пригнічена, дозволяє спливати дням, що схожі один на одного, поки її поглинає біль і роз’їдають марні сподівання. Аж врешті вирішує взяти життя у свої руки: якщо почуття чоловіка згасли, варто нагадати йому про те, які вони були щасливі разом. Тож Полін писатиме йому листи, щоб відновити всю їхню історію, веселу і щемку.

Але минуле може ховати в собі найнещадніші таємниці…

Кохання та джелато«Кохання та Джелато», Дженна Еванс Велч (young adult)

• щоденник мами, що приховує таємниці

• перше підліткове кохання

• атмосфера літньої Італії

Анотація:

Шістнадцятирічна Ліна виконує останнє бажання своєї мами — їде до Італії. Але її думки займають зовсім не краєвиди Флоренції, серед яких їй пощастить провести літні канікули. Спустошена після втрати, дівчина змушена поринути в невідомість далекої, але такої чарівної країни. Чимало цікавого чекає на неї в Італії, але найважливіше — розгадати, чому мама відправила її до батька, якого приховувала від неї довгі шістнадцять років. На допомогу Ліні приходить давній мамин щоденник, а ще — кохання та джелато.

Спитайте Мієчку«Спитайте Мієчку», Євгенія Кузнєцова

• сімейна та домашня атмосфера

• повернення до місця свого дитинства

• бабуся, яка завжди поруч

Анотація:

Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Все наче й добре, але хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня, та повернутися у місце свого дитинства. Заплетені стіни старого будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч.

Але літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.

Літо, коли все трапилось

«Літо, коли все трапилось», Ібен Акерлі (9-12 років)

• літні канікули у глушині за містом

• замкнута головна героїня, яка змінюється

• зустріч з хлопцем з важким минулим

• дослідження таємниці, яка пов’язує їх

Анотація:

Нура збирається на найнудніші літні канікули у світі — до бабусі, яка живе у глушині далеко за містом і яку вона ледве знає. Дівчинка воліє лишитися вдома, хай навіть мама та вітчим працюватимуть цілими днями, бо й так не має друзів і звикла бути на самоті. Та літо враз перестає бути нудним, коли вона зустрічає Аббаса — хлопця із найзеленішими очима, в яких схована гірка таємниця. І лиш бабуся може допомогти її розгадати…

28: Наступного літа в той самий час«28: Наступного літа в той самий час», Елін Гільдербрант

• короткі миті незабутніх зустрічей

• книга королеви літніх романів

• атмосфера острова Нантакет

‌Анотація:

Він і вона — добрі, трохи дивні та кумедні люди. Вони випадково зус­т­рілися у пляжному котеджі Меллорі, на парубоцькій вечірці її брата. Зблизились і розповіли одне одному про все: проблеми, мрії, очікування. І зрозуміли, що їм легко й добре разом. Меллорі та Джейк домовляються щороку зустрічатися в той же час і в тому ж місці — як у старому фільмі. Ці теплі, але дивні зустрічі тривають багато років. Чому всі ці роки вони відмовлялися від чогось більшого? Чи жалкують про це герої, чи кажуть правду одне одному в ті короткі миті зустрічей і як живуть окремо решту року?

Південь«Південь», Маріанне Каурін (12-15 років)

• маленька брехня про відпочинок, яка може викритись

• мила підліткова історія

• про прийняття себе та зародження дружби

Дуже прикро, коли на літніх канікулах мусиш лишатися вдома. Ще й коли живеш у найзлиденнішому житловому комплексі в околиці. Тож Іне вигадує поїздку на Південь, де вона буде ніжитися на сонці, донесхочу купатися й засмагати — і розповідає про це всьому класові. Однак тепер вона мусить підтримувати свою брехню, щоб гарно вписатися у круту компанію. Та ще й новенький хлопець у їхньому класі щойно поселився в тому ж будинку і може вивести Іне на чисту воду — або ж стати її спільником...

У якийсь момент вигадки стає так багато, що Іне мусить визначитися, хто ж її справжні друзі, і побачити, що начебто найгірші у світі канікули можуть виявитися насправді найщасливішими.

Список запрошених«Список запрошених», Люсі Фолі

• трилер з літньою атмосферою

• острів біля узбережжя Ірландії

• гучне весілля ідеальних наречених

• раптово декого знаходять мертвим….

‌Анотація:

На острові біля узбережжя Ірландії збираються гості, щоб відгуляти весілля. Наречений — привабливий і харизматичний, зірка популярного телешоу. Наречена — розумна й амбіційна, власниця успішного бізнесу. Вишукане свято продумане до найменших деталей і аж проситься на сторінки глянцевого журналу: дизайнерська сукня, екзотичні краєвиди, гігантське шатро, крафтове віскі…

Але поки відкорковують шампанське і вечірка набирає обертів, раз за разом спливають давні ревнощі й обрáзи. Дружби влаштовують дикі ігрища, дружка ледь не зриває святкування, а найліпший друг нареченого виголошує незручний тост…

А потім декого знаходять мертвим. Хто ж не побажав щастя молодій парі? І, що важливіше, чому?

Ідеальний рецепт до дня народження«Ідеальний рецепт до дня народження», Кеті Гадсон (3-5 років)

• святкування дня народження влітку

• історія про справжню дружбу

• яскраві ілюстрації

Анотація:

Святкування дня народження влітку може видатися самотнім, але не тоді, коли у вас є такі чудові друзі, як у Бобра! Цьогоріч Черепаха, Пташка, Кролик і Білочка хочуть допомогти Боброві спекти торт до його дня народження, однак той, здається, не в захваті від такої ідеї. Адже гадає, що лише він може приготувати ІДЕАЛЬНИЙ святковий торт, суворо дотримуючись усіх приписів особливого рецепта.

Чи можуть примхи Бобра зіпсувати йому день народження та відлякати друзів? А чи Бобер таки зрозуміє, що ідеальний торт до дня народження — це той, який можна розділити з найкращими друзями…

Суворі чоловіки«Суворі чоловіки», Елізабет Ґілберт

• дебютний роман Елізабет Ґілберт

• боротьба дівчини за право бути щасливою там, де її справжній дім

• заборонене кохання

Анотація:

Уже кілька поколінь між жителями двох маленьких островів триває ворожнеча за право ловити омарів у спільних водах. На цих землях діють свої закони і традиції, не підвладні прогресу чи впливу сучасності. Чоловіки заробляють на життя, жінки займаються домом та господарством. У кожного з острів’ян — своя історія, свої сімейні проблеми. Хтось мріє вирватися на велику землю, а когось — як головну героїню — навпаки, тягне на рідний острів. Вісімнадцятирічна Рут нехтує порадами рідних переїхати на материк і вступити до коледжу. Вона мріє продовжити справу своїх пращурів і займатися риболовлею. До того ж закохується у хлопця з ворожого острова, та сподіватися на примирення двох спільнот — марна справа. Але Рут в особливий спосіб виборює право бути щасливою там, де її справжній дім, і встановлює свої правила гри у світі, де споконвіку все було скроєне за суворими чоловічими правилами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage