Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна

Різ Візерспун відома в усьому світі як акторка, володарка найпрестижніших нагород, успішна продюсерка, а ще невтомна читачка. На акаунт її книжкового клубу в інстаграмі підписано майже три мільйони користувачів, а гештег #RWBookClub налічує 13,9 тисяч дописів. При цьому серед порад Reese’s Book Club можна побачити абсолютно різні твори — від сентиментальних романів, моторошних трилерів, під час читання яких кров стигне в жилах, до історичної і драматичної прози, що змушує замислитись над важливими проблемами. Саме про такі книжки розповідаємо нижче.КактусСара Гейвуд «Кактус»

С’юзен Ґрін однозначно не належить до тих жінок, які легко сходяться з людьми. Якраз навпаки. Підтримання соціальних зв’язків вона вважає марнуванням часу, за винятком хіба що багаторічних і, що найголовніше, не переобтяжених романтичними почуттями стосунків з одним партнером. Друзів вона не має, колеги безсоромно потішаються над прагненням раціонально використовувати кожну хвилину робочого часу, а родичів жінка всіляко уникає:

«Мене не можна поранити, бо я ні від кого не залежу ні емоційно, ні фінансово. Це і фемінізм: залізна воля, тефлонова броня і повний контроль над кожним аспектом свого життя».

Та все виходить з-під контролю, коли вона дізнається, що матір залишила будинок її повній протилежності — безвідповідальному братові Едвардові. С’юзен вирішує оскаржити цей вкрай підозрілий заповіт у суді й довести всім навколо, що мати ніяк не могла віддати перевагу такому «безчесному й аморальному типові», як Едвард.

Крім того, раптово 45-річна жінка дізнається про власну незаплановану вагітність, яку вперто продовжує називати «простим біологічним інцидентом». Тож тепер героїні доведеться не лише розплутувати таємниці минулого своєї родини, але й звикати до нової ролі. А ще пригадати, що навіть кактуси можуть розквітнути.

Список запрошенихЛюсі Фолі «Список запрошених»

Наступна книжка обов’язково сподобається шанувальникам детективів Агати Крісті, адже тут є все, за що ми любимо королеву англійського детективу. Події розгортаються на віддаленому острові біля узбережжя Ірландії. Саме тут вирішили відсвяткувати весілля Джулс і Білл. На перший погляд, ця пара є живим втіленням «успішного успіху»: вона — редакторка онлайн-видання про стиль життя, а він — зірка телебачення.

Їхнє весілля мало б стати подією року, та щось відразу пішло не так:

«Можна влаштувати чудовий день, поки гості підіграватимуть, залишатимуться в певних рамках. А якщо ні — то наслідки можуть тривати набагато довше, аніж якусь добу. І таку ситуацію вже не вдасться опанувати».

Дружби нареченого влаштовують дикі розваги, зведена сестра нареченої і за сумісництвом дружка бродить на самоті, а її матір всіляко намагається перетягнути ковдру загальної уваги на себе. Поступово виявляється, що кожному учаснику святкового дійства є що приховувати, а давні образи все більше виходять із тіні на світло. І все б нічого, але під час весільного бенкету стається вбивство. Напружений сюжет, атмосферні декорації, загадкові персонажі та інтрига, яка тримається до самісінького кінця — Люсі Фолі вдалося створити по-справжньому захопливий трилер.

Також вже вийшов друком український переклад ще одного гостросюжетного роману авторки. Трилер під назвою «Паризькі апартаменти» розповідає історію Джесс, яка, намагаючись залишити проблеми в минулому, приїздить в гості до брата в Париж. Однак вона опиняється сама в розкішних апартаментах, тоді як її брат безслідно зникає. Чи вдасться Джесс відшукати брата і при цьому самій не наразитись на смертельну небезпеку? 

   

Санаторій

   

Сара Пірс «Санаторій»

Ще одна моторошна книжка, яка припаде до смаку поціновувачам гостросюжетних історій. «Санаторій» — дебютний роман британської письменниці Сари Пірс, натхненний гірськими краєвидами Швейцарії. За сюжетом, детективка Елін Ворнер провалила свою останню справу, тому її відправили у вимушену відпустку. Раптово вона отримує запрошення на святкування заручин брата, з яким не спілкувалася багато років. Намагаючись відволіктись від проблем на роботі й відновити втрачені родинні зв’язки, Елін неохоче приймає запрошення. 

Здавалося б, люксовий готель у швейцарських Альпах — ідеальне місце для відпочинку, та в ньому відчувається щось зловісне. Тим більше, що раніше в цій будівлі розташовувався туберкульозний санаторій, над пацієнтами якого, згідно з місцевими легендами, ставили жорстокі експерименти. Звичайно, можна було б списати переживання головної героїні на особисті негаразди, однак незабаром у готелі починають зникати люди. З гір сходить лавина, курорт виявляється відрізаним від цивілізації, а Елін Ворнер доводиться розпочати власне розслідування:

«Це звичайна помилка, якої припускається кожен. Его завжди перемагає. Всі ми хочемо знати якнайбільше, бути героями, рятувати світ, і в цьому наше слабке місце».

Хоча місцями «Санаторій» дещо перевантажений сценами, які не відіграють жодної ролі у розвитку основних сюжетних ліній, а думки і вчинки головної героїні виглядають наївними як на досвідченого офіцера поліції, та все ж цей роман здатний втримати увагу читача до останньої сторінки, а наприкінці ще й порадувати несподіваним поворотом.

  

Наші втрачені серця

  

Селесте Інґ «Наші втрачені серця»

«Наші втрачені серця» — найновіша книжка американської письменниці китайського походження Селесте Інґ. Це вже другий твір авторки, який Різ Візерспун обрала для свого книжкового клубу. Першим став багатогранний роман «Усюди жевріють пожежі», у серіальній адаптації якого оскароносна акторка зіграла одну з головних ролей. Обидві книжки є глибокими психологічними оповідями, в яких розкриваються проблеми расової та соціальної дискримінації. Проте жанрово «Наші втрачені серця» більше тяжіють до антиутопії.

Події цього роману відбуваються у недалекому майбутньому на території Сполучених Штатів. З метою «збереження американської культури» авторитарний уряд, який прийшов до влади внаслідок економічної кризи, запровадив ПАКТ. Ця постанова дозволяє вилучати дітей із родин дисидентів, насамперед азійського походження, і виховувати їх у «правильному» середовищі. Щоб цього не трапилося з її сином Птахом, Марґарет Міу була змушена покинути свою родину. Її вірші стали символом спротиву проти ПАКТу, тож їй довелося зникнути. Але Марґарет залишила підказки, які допоможуть хлопчикові її відшукати.

«Цікаво, чи знає гранат, що буде з його дітьми, що з них виросте? Якщо виросте. Усі ці шматочки його втраченого серця. Розсипані по землі, щоб знову прорости».



Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage