Stary Lev Logo

Бутенко Анна

Чи може бути краща пора року для читання книг, ніж осінь?... Затишний диван або крісло, коцик біля ніг, горня ароматного чаю з листочків липи чи меліси, а за вікном — жовтогаряча осінь у всій своїй красі, легкий дощ мрячить, припрошуючи людей у домівки, в тепло, щоб поринути у спокійне читання різноманітних книжок Видавництва Старого Лева. Радимо вам такі історії!

Дивовижна історія Аґнес Сесилії«Дивовижна історія Агнес Сесилії» Марія Гріпе

Ця книга допоможе кожному читачу поринути у захопливе читання історії однієї дівчинки Нори, яка з родиною переселяється в інший будинок, де з часом починають діятися химерні речі. Ця повість шведської письменниці розрахована більше на підлітковий вік читачів, але буде цікава і легка у читанні і для дорослих поціновувачів книг, адже тут висвітлюються досить важливі для розуміння теми, які формують справжні людські цінності. Книга загадкова, містична, якісно оформлена та має просто неперевершені ілюстрації, що додають вайбу для осіннього читання. 

Ми з України«Ми з України. Історії про людей, якими захоплюється світ» Уляна Скицька

Атмосферна та дуже цікава книга про наших неперевершених людей: українців за походженням чи місцем народження. Вона про людей, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення вражають. Їх імена закарбовані в історії України назавжди, а тепер поближче з цими постатями може познайомитися і кожен читач. Серед героїв книжки є добре знані Соломія Крушельницька, Енді Воргол, Казимир Малевич, Марія Примаченко, а є і маловідомі:Володимир Титла, Юрій Кнорозов, Михайло Янгель, Террі Савчук, Архип Люлька, Борис Лисаневич, Любомир Романків, Василь Ремесло та багато інших. 

Хронометраж«Хронометраж» Кетрін Раян Говард

«Хронометраж» сподобається тим, хто полюбляє детективи та трилери. З впевненістю можна сказати, що книжка захопить читача своїм сюжетом та розвитком подій. Тут є і гарна задумка автора, і чудова Ірландія з густими ялиновими лісами, яка з атмосферного місця на карті перетворюється у щось віддалене, дике і химерне… Психологічний трилер буде тримати у напрузі, але і захоплювати своїми цікавими, різкими поворотами.

Залишок дня«Залишок дня» Кадзуо Ішігуро

Куди ж восени без психологічної прози видатного письменника Кадзуо Ішігуро?.. Напевно, жодна осінь не має пройти без читання таких глибоких текстів, які відкривають найпотаємніші закапелки душі. Цей роман, за який автор отримав Букерівську премію, — витончена історія про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше…

Острови поміж течій«Острови поміж течій» Ернест Гемінгвей

Глибинна історія митця і шукача пригод Томаса Гадсона, який дуже схожий на самого Ернеста Гемінгвея. Три частини роману подібні на острови спогадів в океані часу. Раджу вам прочитати цей автобіографічний роман, сповнений стриманої і водночас потужної батьківської любові. Це відвертий роман про відданість, відвагу і втрати, яких, на жаль, рано чи пізно доводиться зазнавати кожному. 



Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage