Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

А ви знали, що в Національному Театрі в Осло є вистава за книгою Марії Ґріпе «Дивовижна історія Агнес Сесилії»Сценічна версія роману Марії Ґріпе «Дивовижна історія Агнес Сесилії» — це історія для дітей і молоді, сповнена чудес, таємниць і надприродних елементів. Що відбувається вдома у Нори? Їй починають снитися дивні сни, вона отримує таємничі телефонні дзвінки, книга незрозумілим чином падає з книжкової полиці, а лялька починає жити власним життям. І чи не здається їй, ніби хтось ходить по кімнаті, дивлячись на неї? Хто шукає з нею контакт? Про це все можна дізнатися з захопливої історії Марії Ґріпе.

«Дивовижна історія Агнес Сесилії» — роман відомої шведської дитячої письменниці Марії Ґріпе 1981 року. Режисер, танцюрист і хореограф Ерленд Самноен читав «Дивовижнe історію Агнес Сесилії»  десятирічним, і книга справила на нього незабутнє враження. Створюючи сценічну версію роману, він хотів об’єднати театр і танець у поетичній формі на сцені. Це те, над чим митець багато працював останніми роками: він дозволяє акторам об’єднати конкретний текст і абстрактний рух у тілесну, виразну сценічну мову. Це шоу, яке серйозно сприймає дитяче почуття різниці та не вагається входити в таємниче, прекрасне та страшне. Не в останню чергу це історія, сповнена напруги та надприродних елементів, яка може змусити молоду аудиторію замислитися над власною ідентичністю та місцем у світі. У ролі Нори ми зустрінемося з головною актрисою «Різдвяного сну» Монікою Дібвад, а Фабіан Свегаард Тапіа, відомий з танцювального фільму «Битва», грає Даґа. Музику написав Гауте Тондер. «Агнес Сесілія» — перша вистава, присвячена дітям і молоді на новій сцені Національного театру «Канонхаллен» у Лорені.

Проглянути уривок з закулісся можна тут

Про книгу:
Нора з родиною переселяється в інше помешкання, і з часом у ньому починають діятися химерні речі. Спершу дівчина думає, що це характерно для старих будинків — видавати дивні звуки. Але зовсім скоро вона переконується, що таємничі кроки в домі їй не вчуваються. До того ж раптові втечі пса Патланя, загадкові телефонні дзвінки, містичні послання, які наче диктує Норі всесвіт, — усе так і підштовхує дівчину крок за кроком розгадувати таємниці старого дому, а водночас — і сімейні таємниці… Невже загадка старого дому допоможе Норі почуватися не такою самотньою і знайти нових друзів?.. Читайте у захопливій повісті шведської письменниці Марії Ґріпе, яка вже стала класикою на батьківщині авторки й ось зараз уперше виходить українською в чудовому перекладі Галини Кирпи.

Книга виходить за підтримки Creative Europe

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage