Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев відправив у друкарню книгу Маркіяна Прохаська «Мрія про Антарктиду» з обкладинкою Альони Олійник. Нове видання розкаже про унікальний світ крижаного континенту і запросить читачів у географічну та історичну подорож Антарктикою.  

В основі цієї великої за обсягом та насиченої за змістом книги — спогади Маркіяна Прохаська про здійснення великої мрії — подорожі до Антарктиди. У своєму творі автор поєднав особисті враження із величезною кількістю історичних фактів, досвідом науковців та мандрівників і найрізноманітнішою інформацією про світ Антарктики. Як результат — зовсім скоро у книгарнях з’явиться книга-подорож у найглибшому сенсі такого означення.

«Понад два роки я намагався постійно, чи то обідня перерва, чи шоста ранку, чи вихідні, працювати над книгою. Відчуваю, сказав у ній те, що хотів, — розповідає Маркіян Прохасько. — Мені поталанило мати безліч пригод: від погоні морського леопарда до загрози ув’язнення в Аргентині. Але важливішим було передати світ Антарктики: що відчуваєш, коли стоїш на маленькому безлюдному острівці навпроти континенту. Як почуваєшся, коли відрізаний від близьких. Що думаєш під час шторму у найбурхливішій протоці планети. Яке враження викликає прибуття на станцію після тижнів посеред безмежного безлюддя.

Розповідаю і про наших науковців у Антарктиді, чия робота безпосередньо стосується вивчення глобальних процесів на Землі. Я опрацював сотні матеріалів і поспілкувався з багатьма людьми. Тож тут читач може знайти про фальсифікацію історії відкриття Антарктиди, здобуття Україною станції “Фарадей”, зміни клімату, наукові дослідження, правовий статус континенту, наприклад, за яким законодавством відповідатимуть люди, якщо поб’ються в Антарктиді.

Книжка містить майже пів сотні кольорових фотографій, унікальні мапи, а також кілька сюрпризів».

«Мрія про Антарктиду» наблизить читачів до крижаного континенту не лише завдяки тексту, а за допомогою фотографій Маркіяна Прохаська, Юрія Шепети і Вікторії Іванець. А QR-коди наприкінці книги запросять прослухати восьмисерійний аудіосеріал від MEGOGO Audio про подорож до найменш вивченого і найбільш загадкового материка нашої планети.

Маркіян Прохасько — письменник і журналіст родом з Івано-Франківська, який живе і працює у Львові. Автор книги «Нестримна сила води». Напочатку 2019 року Маркіян здійснив подорож до української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді, про що одразу почав писати нову книгу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage