Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нещодавно оголосили короткий список премії Drahomán Prize за 2023 рік для перекладачів з української мови на мови світу — і серед номінантів Мікаель Нюдаль зі шведським перекладом поетичної збірки Артура Дроня «Тут були ми», яка виходила українською у 2023 році у «Видавництві Старого Лева». Шведською збірка має назву «Vi var här» та побачила світ у спільному проекті двох видавництв «Ariel förlag» та «Ellerströms förlag». Це видання було номіноване на премію видавництвом «Ellerströms förlag».

Нагадуємо, що збірка шведською мовою вийшла завдяки ідеї та докладеним зусиллям української поетки Юлії Мусаковської, за що ми не перестанемо дякувати! Більше деталей про це — за посиланням.

Юлія Мусаковська на своїй фейсбук-сторінці розповіла: «Я мала честь і радість співпрацювати з Мікаелем над цією особливою збіркою як упорядниця і редакторка. Ідея цього перекладу народилася з нашої розмови на Гетеборзькому книжковому фестивалі минулоріч. Щаслива, що перекладацька фаховість Мікаеля та його праця з промоції української літератури отримали визнання. Вітаю також Артура, знову і знову дякую за ці потужні вірші і за захист. Сподіваємося на перемогу (ох, в усіх сенсах)!»

Щиро радіємо цій новині та вітаємо усіх причетних!

  

Також у короткому списку премії Drahomán Prize за 2023 рік:

Ееро Балк (Фінляндія) — номінований Товариством українців у Фінляндії з перекладом книжки Сергія Руденка «Бій за Київ» (Фабула, 2023) / Sankareiden Kiova (Tammi, 2023). 

Катажина Котинська (Польща) — номінована Посольством України в Республіці Польща з перекладом книжки Оксани Забужко «Найдовша подорож» (Комора, 2023) / Najdłuższa podróż (Agora, 2023). 

  

Премія Drahomán Prize, що вручається за високу перекладацьку майстерність та внесок у промоцію української літератури за кордоном, була заснована 2020 року Українським інститутом, Українським ПЕН та Українським інститутом книги. Ім’я лауреата цьогорічної премії буде оголошено під час урочистої церемонії, яка відбудеться наприкінці квітня в Києві. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage