Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

На фейсбук-сторінці Літературного фонду імені Петерсона оголосили короткий список премії 2024 року — і у ньому книга «Our Enemies Will Vanish: The Russian Invasion and Ukraine's War of Independence» українсько-італійського автора та журналіста Ярослава Трофімова! Це розповідь про російсько-українську війну, а також стійкість України та відмову здаватися. Це історія звичайних людей, які борються не тільки за свої домівки та родини, але й за справедливість та демократію.

Ця книга вже вийшла друком у американському видавництві Penguin Random House та була у короткому списку номінантів на премію Орвелла 2024 (деталі про це >>> у нашому матеріалі), а Видавництво Старого Лева працює над її виданням українською.

До короткого списку Літературної премії імені Петерсона 2024 увійшли також такі книги, дві з яких — від українського видавництва Ukraїner:

«Invasion: Russia’s Bloody War and Ukraine’s Fight for Survival» – автор Люк Гардінґ (Видавництва Faber & Faber, Penguin Random House).

«Bakhmut» – автор Мирослав Лаюк (Видавництво «Ukraїner»).

«De-occupation. Stories of Ukrainian resistance. 2022» – автор Богдан Логвиненко (Видавництво «Ukraїner»).

«Killer in the Kremlin» – автор Джон Суїні (Penguin Random House).

«War and Punishment: Putin, Zelensky, and the Path to Russia’s Invasion of Ukraine» – автор Михайло Зигар (Simon & Schuster).

      

Літературний фонд імені Пітерсона — унікальний канадський фонд створений канадським меценатом Стенлі Пітерсоном для надання міжнародних літературних премій та грантів.

Фонд призначений для відзначення книжок, які вважаються важливими для світової  української спільноти. Засновник фонду мав намір відзначати книги, які сприяють формуванню позитивного іміджу України. Фонд заохочує публікації, які протистоять дезінформації та виступають проти російських колоніальних наративів щодо української історії. Премії, нагороди і гранти Фонду покликані підтримати визначні літературні твори, які варті уваги й здатні привабити широку читацьку аудиторію. 

Літературний фонд ім. Пітерсона складається з кількох програм —  насамперед, головної Літературної премії, а також нагород за літературні переклади книжок і кількох цільових грантів для письменників, перекладачів та видавців. Літературний фонд ім. Пiтерсона також може підтримувати проекти, які не обов'язково чітко відповідають вимогам його програм, якщо ïх місія співпадає з місією Фонду.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage