Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У червні оголосили короткий список номінантів на премію Орвелла 2024, а серед них у категорії книг про політику — книга «Our Enemies Will Vanish: The Russian Invasion and Ukraine's War of Independence» українсько-італійського автора та журналіста Ярослава Трофімова. І ми раді поділитись, що вона вийде друком у Видавництві Старого Лева!

     

«Our Enemies Will Vanish: The Russian Invasion and Ukraine's War of Independence» («Наші вороги зникнуть: російське вторгнення та війна за незалежність України») — це захоплива, яскрава і особиста розповідь про російсько-українську війну, а також стійкість України та відмову здаватися. Це історія звичайних людей, які борються не тільки за свої домівки та родини, але й за справедливість та демократію.

Ярослав Трофімов народився і виріс у Києві. Він поїхав з України у 1990 р. і за девʼять років долучився до The Wall Street Journal. Очолював бюро видання у Афганістані та Пакистані, висвітлював падіння Кабулу у 2021 р. У 2022 та 2023 роках автор був номінований на Пулітцерівську премію у категорії міжнародного репортажу. 

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Ярослав Трофімов провів багато місяців в епіцентрі військових дій, часто на передовій. Путін мав намір завоювати та анексувати Україну за допомогою жорстокого бліцкригу, перекроївши карту Європи за кілька коротких тижнів. Але українці продовжують боротися, перетворивши те, що здавалося неминучою поразкою, на велику моральну перемогу, навіть якщо територіальна битва й досі триває. Це історія епічної мужності українського народу — людей, яких Трофімов добре знає.

      

«Усі, хто прагнуть зрозуміти цю визначальну подію сучасності, прочитають цю по-людськи написану, фактажну й достовірну роботу про перший рік повномасштабної війни Росії проти України», — американський історик Тімоті Снайдер. 

«”Наші вороги зникнуть” досягає найвищого рівня воєнної журналістики: суворий, детальний звіт, який, втім, читається як великий роман. Це нагадує “Dispatches” Майкла Герра... Чесно кажучи, це те, до чого ми всі прагнули. Я справді не розумів Україну, поки не прочитав розповідь Трофимова"», — американський журналіст, письменник і документаліст Себастьян Юнгер.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage