Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Разом з вами ми зібрали 1402 книги для бібліотеки селища Благодатне Херсонської області під час Coffee, Books & Vintage #4, що відбувся 11-12 травня у Львові на території !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)! 

Відвідувачі Coffee, Books & Vintage #4 дарували книги як з домашньої бібліотеки, так і нові видання, придбані на події. Серед 1402 книг, які вдалося зібрати, є дорослі та дитячі книги, художня література та нон-фікшн, поезія та проза і багато історичних видань. Ми бачили, як книголюби приносять по кілька сумок або й цілі ящики книг за один раз! Також дуже зворушливо знаходити в книгах невеличкі записки для майбутніх читачів — ми усе-усе дбайливо спакуємо та відправимо до бібліотеки селища Благодатне. 

Нагадуємо, що село Благодатне Чорнобаївської сільської ради Херсонської області 9 місяців було у окупації. Збройні Сили України звільнили його у листопаді 2022 року. І саме селище, і бібліотека були пошкоджені та розграбовані руснею, а зараз поступово відбудовуються силами місцевих. «Село наше мальовниче особливо влітку, маленьке, компактне і таке рідне! Після визволення села, почалася відбудова приміщень школи, дитячого садочка, і, звісно, бібліотеки, – розповідала бібліотекарка пані Наталя Пужанська. – Перерахували фонд бібліотеки і недорахувалися 700 книжок. Де ділися – невідомо. А з тих, що залишилося – майже 60% російської. Мріємо позбутися всіх їх і замінити на сучасні українські видання. Але де ж їх взяти?». Разом з вами ми здійснюємо мрію мешканців селища та наповнюємо цю бібліотеку якісними українськими книжками!

Тож дякуємо усім, хто долучився до цієї ініціативи! Разом — ми сила!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage