У межах «Днів європейської спадщини 2023» запрошуємо на гастрономічно-історичну розмову про залаштунки життя найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть за участі історика Ігора Лильо та дослідниці галицької кухні Маріанни Душар. Подія відбуватиметься довкола їхньої нової книги «Шляхетна кухня Галичини». Як епоха впливала на кухню, як мультикультурність Львова знаходила відображення у стравах регіону, а також про закулісся життя аристократів, унікальні переписи страв та чим дивувала кухня понад століття тому – у розмові з Маріанною Душар та Ігорем Лильо (онлайн). Модераторка: Юлія-Аврора Огородник. Зустрінемось у суботу, 9 вересня, о 15.00 у «Найдорожчій ресторації Галичини» (Площа Ринок, 14).
«Шляхетна кухня Галичини»: Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи дослідження, застосовані під час її написання, дозволять не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей.
Ігор Лильо – український історик.Дослідник історії України, Галичини, Львова, антрополог та знавець галицької кухні. Директор ГО «Інститут Галицької кухні».
Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка проектів «Пані Стефа» та «Seeds&Roots».
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно