2 травня о 17:00 запрошуємо на смачну онлайн-розмову про неймовірну гастрономічно-історичну новинку від Старого Лева – «Шляхетна кухня Галичини». Її автори – історик Ігор Лильо та дослідниця галицької кухні Маріанна Душар – привідкривають читачам залаштунки життя найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Про роботу над книгою, про закулісся життя аристократів, унікальні переписи страв та чим дивувала кухня Галичини понад століття тому – у розмові авторів книги із модераторкою Юлією-Авророю Огородник. Трансляція відбудеться на фейсбук-сторінці Старого Лева.
Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи дослідження, застосовані під час її написання, дозволять не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей.
Ігор Лильо – український історик. Дослідник історії України, Галичини, Львова, антрополог та знавець галицької кухні. Директор ГО «Інститут Галицької кухні».
Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка проектів «Пані Стефа» та «Seeds&Roots».
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно