13 липня о 19:00 запрошуємо на розмову про гастрономічно-історичну новинку від Старого Лева – «Шляхетна кухня Галичини». Її автори – історик Ігор Лильо та дослідниця галицької кухні Маріанна Душар – привідкривають читачам залаштунки життя найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Про роботу над книгою, про закулісся життя аристократів, унікальні переписи страв та чим дивувала кухян понад століття тому – у розмові авторів книги із модератором, журналістом Костянтином Грубичем. Чекаємо вас у Книгарні «Сенс» (Київ, Микільський провулок, 1). Вхід вільний.
Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи дослідження, застосовані під час її написання, дозволять не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей.
Ігор Лильо – український історик. Дослідник історії України, Галичини, Львова, антрополог та знавець галицької кухні. Директор ГО «Інститут Галицької кухні».
Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка проектів «Пані Стефа» та «Seeds&Roots».
Костянтин Грубич – журналіст, телеведучий, автор книги «Смачна країна».
Коментарі
Щоб залишити коментар, необхідно