Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Степурська Марина
Ернест Гемінґвей – один з найвідоміших письменників ХХ сторіччя, представник течії «втраченого покоління» та людина, чиє життя саме перетворилося на захопливий роман. Багатогранність і глибина робіт Гема часто відлякує читачів. Його книги здаються складними та навіть незрозумілими, особливо на фоні сучасної літератури. Але насправді творчість письменника – це суміш лаконічності та переживань, наповнені спогадами та тугою. Вони меланхолійні, проте не менш сильні та надихаючі.
 
Доробок Гемінґвея досить різноманітний, він не обмежується конкретною тематикою. Книги про війну, любов, втрати чи надбання – Гем писав історії про все і для всіх. Та з чого ж варто почати знайомство з творчістю письменника?
Для тих, хто шукає любов  «Прощавай, зброє»
 
Головний герой роману – Фредерік Генрі – американський архітектор, який пішов добровольцем на війну в італійську армію. Тепер сенсом його життя є фронт, а розраду він знаходить лише в жінках і щирих розмовах зі своїм бойовим товаришем.

Але коли до їхньої частини приходить нова медсестра, життя Фредеріка перевертається догори дриґом, адже він вперше зміг по-справжньому закохатися. Тепер він має заради чого жити і що втрачати. Але хіба він сам не є втраченим? Втраченим серед нескореного і зневіреного покоління героїзму та ницості?
 
Якщо ви шукаєте приклад справжнього непереможного кохання, тоді «Прощавай, зброє» – ідеальний варіант для знайомства з Гемом і його творчістю. Книга розповідає не лише про кохання під час війни, а й підіймає багато інших важливих питань. Зокрема, ницість людських цінностей і зневага щирих почуттів, підлість мирного життя, що здатна перевершити всі жахи війни. Роман добре демонструє славнозвісний стиль письменника: стислий і лаконічний, у ньому немає місця зайвим сентиментам і пустим емоціям.
 
Та якщо ви не любите тематику війни в літературі, але однаково хочете побачити кохання очима Гемінґвея, раджу звернути увагу на книгу «Фієста. І сонце сходить». Вона не менш гарно описує життя втраченого покоління вже у повоєнний період.
 
Для тих, хто шукає правду  «Острови поміж течій»
 
«Острови поміж течій» відрізняються емоційністю та певною нестримністю. Книга має дуже сильну й нестабільну атмосферу, яка з кожною сторінкою стає більш гнітючою та поглинаючою.
 
Головний герой – художник Томас Гадсон – неабияк нагадує самого Гема. Безтурботний і відчайдушний, більше за все на світі він любить трьох своїх синів. «Острови поміж течій» – це ода батьківській любові, її могутності та глибині. Тонке плетиво страхів і переживань, самопожертви та самознищення, на яке здатні лише батьки…
 
 
Роман створений для тих, хто хоче побачити справжнього Гема – вразливого, слабкого та люблячого. Також «Острови поміж течій» можуть сподобатися прихильникам психологічної прози, адже книга демонструє складний розвиток персонажів.
 
Роман гарно передає любов Гема до водної стихії. Але «Старого і моря» ви в ній не побачите. Вона більше нагадує книгу під назвою «Мати і не мати», яка теж розповідає про відчайдушного батька, готового на все заради добробуту власної родини.
 
Для тих, хто шукає сенс  «По кому подзвін»
 
«По кому подзвін» – одна з найвизначніших книг не лише в бібліографії письменника, а й в історії літератури.
 
Роберт Джордан – молодий чоловік, який проміняв тихе життя в Америці на неспокійний іспанський фронт. Кожен день для нього може стати останнім, адже він – підривник, який в разі потреби має віддати власне життя на користь перемоги. 
 

Його нове завдання – підірвати стратегічно важливий міст, і для цього він має стати членом одного з партизанських загонів. Там він знайомиться з Марією – чарівною іспанкою, у якої війна відібрала сім’ю. Нове кохання засліплює Роберта, показуючи йому всю красу і цінність життя, яке він так легко зголосився втратити…
 
Це книга ідеально підійде для любителів філософії та роздумів, вона має надзвичайно сильний вплив та посил, який точно ще довго вас не відпустить. Враження після прочитання дуже нагадують враження від повісті «Старий і море». Це дві абсолютно різні, проте емоційно близькі історії. Вони показують справжню силу і непереможність людського духу, сміливість, красу і цінність життя, яке дається нам тільки раз…
 
Але якщо ви хочете ще гостріше відчути і прожити кожну історію Гемінґвея, раджу перед прочитанням його книг ознайомитись з біографією письменника. «Ернест Гемінґвей. Артефакти з життя» – книга, яка допоможе вам побачити справжнє обличчя Ернеста, яке ховається під шаром пліток і розповідей. Не дивуйтеся, якщо історії з життя письменника будуть вам знайомими – автобіографічність деяких його книг дійсно вражає. Але здебільшого ця біографія створена, аби показати істинне обличчя Гема, адже простим і відкритим він ніколи не був. Навпаки, постать Ернеста досі залишається однією з найбільш таємничих в літературі.
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage