Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Харлан Ганна

Агов, є тут любителі екранізацій? Звісно, можна довго сперечатися: що краще — книжка або серіал? Але навіщо обирати щось одне, адже вони доповнюють один одного. Оригінальний твір розкриває характери персонажів, тоді як екранізація слугує візуальним доповненням першоджерела. Сьогодні розповідаємо про цікаві книжки, покладені в основу не менш цікавих серіалів.

   

Елін Гільдербранд «Ідеальна пара»

Про що: Елін Гільдербранд недаремно називають «королевою літніх романів», адже події переважної більшості її творів пов’язані з островом Нантакет. Українським читачам авторка відома за книжками «28: Наступного літа в той самий час» та «Ідеальна пара», остання з яких екранізована у вигляді мінісеріалу «Чудова пара». За сюжетом, двоє закоханих з абсолютно різних світів вирішили побратись. Церемонію запланували провести в розкішній резиденції на березі океану. Проте напередодні весілля, що мало стати подією року, старшу дружку знаходять мертвою. Кожен з респектабельних гостей опиняється під підозрою. 

До речі, якщо вас цікавлять заплутані історії, події яких розгортаються в обмеженому просторі, радимо звернути увагу на «Список запрошених» і «Паризькі апартаменти» Люсі Фолі, а також «Востаннє, коли я збрехала» Райлі Сейґера. Ці детективні трилери захоплюють з першої сторінки й стануть ідеальним варіантом перепочинку на вихідні.

Чому варто переглянути: «Чудова пара» має всі складові, які можуть зацікавити глядачів: драматичний сюжет, харизматичних персонажів, майстерно закручену інтригу й напругу, що наростає з кожною хвилиною. Не кажучи вже про зірковий акторський склад (Ніколь Кідман, Лів Шрайбер, Дакота Феннінг у головних ролях) і красиву картинку (мальовничі краєвиди Нантакета заслуговують окремої згадки).

Серіал вже доступний для перегляду, а український переклад роману «Ідеальна пара» також нещодавно з’явився на полицях книгарень-кав'ярень Старого Лева. Атмосферний вайб, сімейні загадки й таємниці, багато гумору та несподіваних сюжетних поворотів — кращого чтива для початку осені годі й уявити!

     

Жоель Діккер «Правда про справу Гаррі Квеберта»

Про що: Пишучи про екранізації, було б дивним не згадати Жоеля Діккера, адже його книжки так і просяться на екран. Саме це й сталося з «Правдою про справу Гаррі Квеберта» — найвідомішим романом автора, якого спіткав приголомшливий успіх. Головний герой цього твору, Маркус Ґольдман (подекуди здається, що Діккер списав його із самого себе), прокинувся знаменитим після публікації своєї дебютної книжки. Однак слава швидко минула, читачі знайшли собі іншого кумира, а видавець вимагає новий рукопис, бо дедлайни вже палають.

Маркус розуміє, що його письменницька кар’єра висить на волосині. В пошуках натхнення він вирушає до свого друга й наставника Гаррі Квеберта. Та вже незабаром останнього звинувачують у давньому вбивстві неповнолітньої. Тож молодому й надзвичайно амбітному автору не залишається нічого іншого, як розплутати справу, врятувати репутацію Гаррі, а заодно написати бестселер, який прочитають всі.

P.S. Персонаж Маркуса Ґольдмана так полюбився Жоелю Діккеру, що він написав про нього ще два романи — «Книга Балтиморів» і «Справа Аляски Сандерс». Сподіваємось, вони також колись будуть екранізовані.

Чому варто переглянути: Основна перевага цього серіалу — майже дослівна відповідність оригінальному твору. Творці кіноадаптації постарались максимально точно відтворити події, описані в книзі. Тому 700-сторінковий роман цілком очікувано розтягнувся на 10 серій. Але поруч із документальною точністю вдалось зберегти водночас як динамічність, так і зворушливість оповіді, властиві першоджерелу.

    

Тейлор Дженкінс Рід «Дейзі Джонс і The Six»

Про що: Сюжет книжки зосереджений навколо біографії вигаданої американської співачки Дейзі Джонс та її співпраці з гуртом The Six, якого також не існувало насправді. Хоча в це складно повірити, настільки правдоподібною виглядає розповідь авторки про секс, наркотики і рок-н-рол.

The Six пройшли шлях від виступів у провінційних барах до вщент заповнених стадіонів по всьому світу. Головний секрет їхньої популярності — у хімії між Дейзі та фронтменом Біллі. Однак несподівано для всіх гурт розпадається на піку слави. Чому так сталося? І які стосунки насправді пов’язували Дейзі та Біллі? Про все це учасники розповідають в інтерв’ю, а також діляться своїми таємницями.

Чому варто переглянути: По-перше, це красиво. Критики вже встигли охрестити серіал «одою богемній моді 1970-х». По-друге, від Райлі Кіо в образі талановитої, свавільної та схильної до саморуйнування рок-принцеси не відірвати очей. По-третє, тут дуже багато пісень, які хочеться додати в плейліст. І якщо книжку через формат інтерв’ю читати може бути для когось втомливо, то з екранізацією таких проблем не виникає. Залишається тільки насолоджуватись сюжетними перипетіями, гарною картинкою і запальними саундтреками.

P.S. Нещодавно стало відомо про плани Netflix екранізувати ще один бестселер авторки — роман «Сім чоловіків Евелін Ґ’юго». Це псевдобіографія голлівудської кінозірки, яка нагадує життєві шляхи Елізабет Тейлор, Ави Гарднер, Мерилін Монро та інших легенд кінематографа. Чекаємо з нетерпінням!

    

Саллі Руні «Нормальні люди»

Про що: Старшокласники Маріанна і Коннелл закохуються один в одного. Але тримають свої стосунки в таємниці. А все тому, що перебувають на різних щаблях шкільної ієрархії. Він — улюбленець дівчат, спортсмен і душа компанії. Вона — дивачка, занадто інтелектуальна й не схожа на інших, щоб безболісно вписатись у шкільне середовище.

Пізніше доля знову зводить їх разом, але тепер вони міняються ролями. Маріанна легко завойовує прихильність однокурсників і викладачів, тоді як Коннелл опиняється на узбіччі студентського життя. Вони постійно сходяться і розходяться. Не можуть бути один без одного, але й разом бути у них не виходить. Поступово історія кохання й дорослішання перетворюється на історію пошуків себе у цьому світі, подолання власних травм і намагання стати «нормальними людьми», що б це не означало.

Книжка миттєво стала сенсацією, потрапивши до довгого списку Букера, а про авторку відразу заговорили як про літературний феномен десятиліття.

Чому варто переглянути екранізацію: Проза Саллі Руні напрочуд лаконічна. Це її перевага й водночас недолік, адже читачам доводиться самостійно додумувати мотиви вчинків персонажів. Натомість екранна взаємодія Дейзі Едгар-Джонс і Пола Мескаля надає історії емоційності, якої місцями бракує оригінальному твору.

Якщо вам сподобався серіал «Нормальні люди», радимо також переглянути «Розмови з друзями» — екранізацію дебютного роману Саллі Руні.

    

Лора Дейв «Останнє, що він мені сказав»

Про що: Шлюб Ханни та Оуена здавався ідеальним, аж поки одного дня чоловік не зник, залишивши по собі лише записку з двома словами: «Захисти її». Вочевидь, йдеться про його доньку — шістнадцятирічну Бейлі, з якою Ханна ніяк не може знайти спільну мову.

Паралельно чоловіка звинувачують у фінансових махінаціях, а його зникнення вважають беззаперечним доказом провини. Тож мачусі й падчерці доведеться відкинути взаємні непорозуміння, об’єднати зусилля й разом покопатись у минулому Оуена. Проте чим далі, тим більше виявляється скелетів у шафі, а розслідування стає небезпечнішим.

Чому варто переглянути: Продюсеркою серіалу стала невтомна читачка Різ Візерспун, а це вже своєрідний знак якості. До речі, ось тут ми розповідали про рекомендації книжкового клубу Різ Візерспун. Серед переваг екранізації — динамічний сюжет, красива картинка та гарна акторська гра. Загалом цей детективний трилер з елементами сімейної драми, попри деяку затягнутість, все ж залишає по собі приємне враження.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage