Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Чи знали ви, що в Стародавньому Єгипті існувала професія плакальниці, а усім відома Книга Мертвих сягала цілих 13 метрів в довжину? Про ці та багато інших цікавих фактів з життя єгиптян розповідає Джакоппо Олів’єрі у книжці «Один день у Стародавньому Єгипті», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» у перекладі Ольги Ренн. Авторові вдалося відшукати рідкісні факти про життя єгиптян, які здивують кожного читача та читачку.

Експедиція в Стародавній Єгипет

Хлопчик Айвері обожнює подорожувати. Щойно він замружує очі, то опиняється в іншій країні, ба більше, в іншому історичному періоді! Цього разу він став Аверіоном, єгипетським хлопчиком, що жив у 2500 році до нашої ери.

Книжка розповідає про один день з життя Аверіона у Стародавньому Єгипті. Його тато будує піраміди для фараона, мама працює плакальницею й стежить за побутом. Вранці тато Аверіона забуває долото, спеціальний інструмент для роботи. Тож Аверіон поспішає повернути батькові інструмент, втім на своєму шляху він зустрічає чимало людей та пригод. Як-от суворого писаря, лікаря, що вилікував його від морської хвороби, втомленого землероба з кошиком на спині та навіть справжнього фараона!

Читачі разом з Аверіоном досліджуватимуть Стародавній Єгипет. Як відбувалась муміфікація? Чому піраміди будували саме на захід від Нілу? Чому жерцям доводилось голити голову та брови перед тим, як зайти до храму фараону? Що таке канопи й для чого їх ставили поруч із муміями?

 

І для дітей, і для дорослих!

Для кого ця книжка? Для найдопитливіших дослідників та дослідниць, які хочуть дізнатися найпотаємніші секрети історії. Втім Старий Лев рекомендує читати цю книжку дітям від 9 років, адже деякі подробиці життя єгиптян можуть здивувати малечу.

Читайте «Один день у Стародавньому Єгипті» спільно із дітьми й перетворіть процес читання на захопливу мандрівку завдяки майстерним ілюстраціям та цікавій історії.

 

Зацікавте дитину пригодами

Читання — це не лише літери, що вибудовуються в слова та речення на папері. Це цілий світ зі своїми дивацтвами, героями та пригодами. Як жила давня цивілізація світу, про яку існує стільки легенд та секретів? Розкажіть дитині про цікаві факти Стародавнього Єгипту, які можна дізнатися під час читання книжки.

Ще краще: покажіть власний приклад. Діти тягнутимуться до читання, якщо бачитимуть приклад дорослих. Сядьте разом із дитиною й досліджуйте захопливий світ Стародавнього Єгипту за авторства Джакопо Олів’єрі й з майстерними ілюстраціями Кларисси Коррадін.

Не припиняйте пригоди!

Яким би цікавим та захопливим «Один день у Стародавньому Єгипті» не був, все ж він закінчиться. Втім Старий Лев має чимало цікавих книжок, які обов’язково зацікавлять дітей. Наприклад, «Як збудувати дім» Мартіна Содомки, «Хлопчик Золота Рибка» Лізи Томпсон, «Роберто і (не)наречені» Марко Томатіса. Пірнайте у книжки й збагачуйте власний світ історіями. Старий Лев бажає приємних читань разом із дітьми й цікавих пригод!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage