Stary Lev Logo

Новинка «Світло далекої зірки» авторства Аманди Лі Коу – це історія життя трьох зірок світового кінематографу, Марлен Дітріх, Анни-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Яскравих, але таких різних. У книзі долі реальних людей доповнюються історіями вигаданих, але реалістичних персонажів, що в тандемі знайомлять читача з світом мистецтва, політики, інтриг та боротьби за мрію.
Над художнім оформленням до українського перекладу працювали Романа Романишин та Андрій Лесів (Творча майстерня «Аґрафка») і вони розповіли нам як створювали образи кожної героїні та чим надихались для представлення епохи:

У цієї книги є відправний пункт, з якого усе починається. Ідеться про фото зроблене Альфредом Айзенштадтом на одній з численних мистецьких вечірок у Берліні 1928 року. На чорно-білому фото зафіксовано момент зустрічі в одному просторі трьох жінок, зірок кіно того насиченого подіями часу. Ціле сузірʼя в одній кімнаті. Зрештою, це три жінки-епохи – Марлен Дітріх, Анна-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Авторка книги Аманда Лі Коу розкрутила нитку своєї історії, інспіруючись саме цим зображенням. То ж для створення обкладинки ми також вирішити використати саме атмосферу цього фото.

В цьому випадку радше пасує слово «світлина», бо навіть в монохромному зображенні неможливо не помітити світло і тьмяний блиск чи то від усмішок, чи від перлів чи від скляного бісеру, нашитого на сукнях. Ми відразу зрозуміли, що одним з важливих інструментів в дизайні має бути полиск і світло, тому обрали шляхетне тьмяне золото. Але в комбінації з чорним. Бо ці два кольори дуже характерні для моди епохи ар-деко. Мода і мова стилю ар-деко стали ключем для дизайну цієї обкладинки, його монументальність і декоративність продиктували нам стилізацію. Далі ми зробили екскурс численними світлинами кожної героїні, намагаючись зрозуміти характерний стиль, мову тіла та силует кожної з них. Анна-Мей майже завжди затуляється руками чи вибудовує ними якісь ієрогліфи, ніби захищаючись, Лені завжди з камерою, Марлен часто з цигаркою і якоюсь дуже елегантною маскулінністю. 

Історія, написана Амандою Лі Коу, складна, сплутує реальне та вигадане, мережить сюжет великими і малими героями та їх долями. «З цього могло б бути класне кіно» – погодилися ми, прочитавши книгу. І саме як про плакат для старого кіно ми думали про цю обкладинку.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage