Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Новинка «Світло далекої зірки» авторства Аманди Лі Коу – це історія життя трьох зірок світового кінематографу, Марлен Дітріх, Анни-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Яскравих, але таких різних. У книзі долі реальних людей доповнюються історіями вигаданих, але реалістичних персонажів, що в тандемі знайомлять читача з світом мистецтва, політики, інтриг та боротьби за мрію.
Над художнім оформленням до українського перекладу працювали Романа Романишин та Андрій Лесів (Творча майстерня «Аґрафка») і вони розповіли нам як створювали образи кожної героїні та чим надихались для представлення епохи:

У цієї книги є відправний пункт, з якого усе починається. Ідеться про фото зроблене Альфредом Айзенштадтом на одній з численних мистецьких вечірок у Берліні 1928 року. На чорно-білому фото зафіксовано момент зустрічі в одному просторі трьох жінок, зірок кіно того насиченого подіями часу. Ціле сузірʼя в одній кімнаті. Зрештою, це три жінки-епохи – Марлен Дітріх, Анна-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Авторка книги Аманда Лі Коу розкрутила нитку своєї історії, інспіруючись саме цим зображенням. То ж для створення обкладинки ми також вирішити використати саме атмосферу цього фото.

В цьому випадку радше пасує слово «світлина», бо навіть в монохромному зображенні неможливо не помітити світло і тьмяний блиск чи то від усмішок, чи від перлів чи від скляного бісеру, нашитого на сукнях. Ми відразу зрозуміли, що одним з важливих інструментів в дизайні має бути полиск і світло, тому обрали шляхетне тьмяне золото. Але в комбінації з чорним. Бо ці два кольори дуже характерні для моди епохи ар-деко. Мода і мова стилю ар-деко стали ключем для дизайну цієї обкладинки, його монументальність і декоративність продиктували нам стилізацію. Далі ми зробили екскурс численними світлинами кожної героїні, намагаючись зрозуміти характерний стиль, мову тіла та силует кожної з них. Анна-Мей майже завжди затуляється руками чи вибудовує ними якісь ієрогліфи, ніби захищаючись, Лені завжди з камерою, Марлен часто з цигаркою і якоюсь дуже елегантною маскулінністю. 

Історія, написана Амандою Лі Коу, складна, сплутує реальне та вигадане, мережить сюжет великими і малими героями та їх долями. «З цього могло б бути класне кіно» – погодилися ми, прочитавши книгу. І саме як про плакат для старого кіно ми думали про цю обкладинку.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage