Stary Lev Logo

Ольга Христоріз

Ми впевнені, що читати художню літературу ще цікавіше, коли можна ще й дізнатись більше про неї! Тож підготували для вас невеличку добірку з книг, які розкривають усі тонкощі відомих літературних творів — як українських, так і закордонних. У цих книгах ви дізнаєтесь і про життя та творчість українських письменників та письменниць, і про зв'язок української літератури зі світовою, і про історичні контексти їх написання.

Живі. Зрозуміти українську літературу

«Живі. Зрозуміти українську літературу», Олександр та Павло Михеди

Автори цієї книги запрошують у мандрівку двома століттями української літератури — від розповідей про життя класиків до розмови про покоління українців, на чию долю щоразу випадають жахливі випробування.

Тут ви дізнаєтесь більше про Григора Тютюнника, Валер'яна Підмогильного, Миколу Хвильового, Олену Телігу, Василя Стефаника та інших українських класиків.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Що таке українська література«Що таке українська література», Леонід Ушкалов

До книги ввійшли 45 есеїв, у яких автор порушує цілу низку питань, важливих для кожної людини: щастя, свобода, любов, правда, поезія, самотність...

А героями есеїв є і добре відомі всім класики, зокрема Сковорода, Квітка-Основ’яненко, Шевченко, Гоголь, Драгоманов, Франко, Леся Українка, Кобилянська, Винниченко, Хвильовий, Йогансен, Маланюк, Довженко, Яновський, і куди менше знані автори: Кримський, Шпол, Буревій, Чернов, Теліга, Лівицька-Холодна й інші.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі«Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі», Володимир Єрмоленко

Ця книжка побудована як цикл лекцій — із переліком рекомендованої літератури до кожного розділу.

Україн­ські теми тут тісно сплетені з європейськими: автор не лише намагається поглянути на українських авторок та авторів (Марко Вовчок, Леся Україн­ка, Володимир Винниченко, Юрій Косач) крізь загальноєвропейські теми, а також торкається європейських сюжетів, які безпосередньо зачіпають український ґрунт.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage