Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хоменко Марія

Ці книги підкорили серця читачів по всьому світу, і, звісно, Старий Лев не міг не порадувати цими виданнями українських читачів і читачок!

Які світові бестселери шукати на полицях книгарень та на нашому сайті? Відповідь — у цій добірці!

 Любе моє життя

«Любе моє життя», Рейчел Кларк

У цьому бестселері авторка, спеціалістка з паліативної медицини, докторка Рейчел Кларк розповідає про свою щоденну роботу та про особистий досвід. 2017 року в її батька виявили невиліковну форму раку, і тоді вона зрозуміла: ніщо — навіть найкраща паліативна допомога — не в змозі втамувати біль від втрати близької людини. І все ж, стверджує Рейчел Кларк, у госпісі більше любові, сили, доброти, радості, ніжності, вдячності й співчуття, аніж ви можете собі уявити. Люди, які знають, що помирають, усвідомлюють, що їхній час минає. Тоді ж як всі решта живуть так, наче перед ними ціла вічність.

 Ловець повітряних зміїв

«Ловець повітряних зміїв», Халед Госсейні

Головному герою Аміру через війну довелося покинути Афганістан й емігрувати в Америку. Хлопця переслідувало почуття провини перед другом дитинства, адже Амір був свідком жахливого вчинку. Та річ не лише в побаченому, а й у тому, що він не втрутився, лишився стояти осторонь. Цей світовий бестселер розповідає про війну в Афганістані, релігійні та етнічні суперечки, про долі випадкових людей, дружбу та дитинство.

«Ловець повітряних зміїв» побачив світ 2003-го і згодом два роки поспіль очолював список бестселерів The New York Times, а 2007-го за його мотивами було знято однойменний фільм.

 Місто дівчат

«Місто дівчат», Елізабет Ґілберт

Дія роману відбувається в 1940-х роках у Нью-Йорку. 19-річну дівчину Вівіан Морріс виключають з престижного жіночого коледжу, тому батьки вирішують відправити її до тітки на Мангеттен. Там на юну Вівіан чекають усі принади і спокуси богемного життя – свобода, мистецтво, алкоголь і секс. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.

Якщо вже читали цей бестселер, то зверніть увагу на інші книги авторки, що також мають всесвітню популярність – «Їсти, молитися, кохати», «Суворі чоловіки», «Природа всіх речей» та «Велика магія».

 Історії про життя, смерть і нейрохірургію

«Історії про життя, смерть і нейрохірургію» та «Щоденники нейрохірурга», Генрі Марш

У цих книжках ви знайдете багато захопливих історій, у яких головне — це етика стосунків між лікарем та пацієнтом, тонка межа між гіркою правдою і крихкою надією. Автор розмірковує про сенс людського існування, про суть праці лікаря, труднощі професії тощо. Бути висококласним нейрохірургом — цього не досить, щоб бути Генрі Маршем. Треба ще мати найкращі людські якості — доброту, вимогливість до себе, любов до людей і неабиякий талант оповідача.

 Останні дівчата

«Останні дівчата», Райлі Сейґер

Десять років тому Квінсі Карпентер вижила жахливої ночі, коли загинули всі її друзі. Журналісти одразу ж охрестили її «останньою дівчиною», як до цього вже називали Саманту і Лізу. Поєднує дівчат те, що за різних страшних обставин їм трьом єдиним вдавалося вижити. Зараз дівчина живе своє ідеальне життя на Мангеттені, яке розсипається вщент, коли на порозі її дому з'являється Саманта, яка завзято набивається в подруги. А Лізу тим часом знаходять мертвою.

Книга стала світовим бестселером, отримала премію ITW Thriller Award, а Стівен Кінг назвав її «великим трилером».

 Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?

«Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?», Саллі Руні

Це третій роман Саллі Руні, який одразу ж став бестселером The New York Times та здобув перемогу в номінації «Художня проза» серед найкращих видань 2021 року за версією користувачів книжкового порталу Goodreads.

За сюжетом, Еліс, талановита письменниця, зустрічає Фелікса і запрошує його полетіти з нею до Рима. У Дубліні її найкраща подруга Ейлін, працівниця літературного журналу, розійшлася зі своїм хлопцем і починає фліртувати із Саймоном, якого знає з дитинства. Еліс, Фелікс, Ейлін та Саймон прагнуть одне одного, кохаються, бентежаться через секс, розмовляють про дружбу та світ, у якому живуть. Невже вони і справді перебувають в останній освітленій кімнаті, доки не впала темрява? І чи знайдуть спосіб повірити у прекрасний світ?

 Клара і Сонце

«Клара і Сонце», Кадзуо Ішіґуро

Серед бестселерів лауреата Букерівської та Нобелівської премій Кадзуо Ішіґуро, складно обрати один бестселер, тож розповідаємо про найсвіжіший роман, але ви не забувайте й про інші книги автора.

Події книги нам переказує дівчина-роботка Клара, створена для того, щоб стати штучною приятелькою дитині, яка обере її у крамниці. Це вишукано ніжна й водночас бездоганно стримана історія, в якій автор шукає відповіді на ті самі вічні питання. Чи є в кожному з нас щось настільки особливе, чого ніяк не відтворити? Чи має в собі дещо неповторне той, кого сконструйовано без серця і душі? І що означає любити когось іншого — а надто в епоху, коли ми замислюємось про те, чи можемо дізнатися геть усе про людину за допомогою даних і алгоритмів?

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage