Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ольга Христоріз

Хочете дізнатись більше про видатних українців? Як вони жили, чим любили займатись, куди подорожували, з ким дружили та листувались? І найголовніше — як стали тими, кого ми знаємо у культурному контексті? Тоді радимо вам сім книг, які розкажуть вам більше про відомих українських діячів!

Франко від А до Я«Франко від А до Я», Наталя та Богдан Тихолози
Оформлення: Творча майстерня «Аґрафка»

Ми звикли називати Івана Франка українським Каменярем, Вічним революціонером, енциклопедистом та генієм через неймовірну жагу до знань і працелюбство. Але чи знаємо ми насправді, яким Франко був: що любив, які мав хобі, куди подорожував?

Це винятковий арт-бук, книжка для дітей (і не лише для них), завдяки якій знайомство з Франком стане початком дружби на роки.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Шевченко від А до Я«Шевченко від А до Я», Леонід Ушкалов
Оформлення: Анастасія Стефурак

Яка була улюблена пора року у Шевченка? У які очі він полюбляв заглядатися? Про що він думав, дивлячись на зорі?

З цією абеткою-енциклопедією і діти, і дорослі дізнаються не лише біографію талановитого живописця, ґравера, прозаїка, драматурга, співака, актора, скульптора Тараса Шевченка, а полюблять його так, як можна любити друга.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Антонич від А до Я«Антонич від А до Я», Данило Ільницький
Оформлення: Володимир та Людмила Стецьковичі

Це книга про фантастично сонячного письменника — Богдана Ігоря Антонича. Про те, як він був маленьким, на що дивився, чим займався, як виховувався і що було для нього важливим. Про те, що він любив рослини і співав пісні, малював і грав на скрипці. Як одягався і як складав свої вірші. А також про його дивовижне вміння — навіть подорослішавши, залишатися дитиною, «дітваком із сонцем у кишені».

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Кобилянська від А до Я«Кобилянська від А до Я», Світлана Кирилюк
Оформлення: Іван Шкоропад

Книжка розповідає про тонку творчу особистість, мрійницю, сміливу і ніжну жінку, яка вміла любити по-справжньому, писати емоційно про сильних духом жінок і любов до рідної землі. Вона про те, якою насправді була Ольга Кобилянська — українська письменниця-модерністка, ранню учасниця феміністичного руху на Буковині і майстриня драматичної оповіді.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Леонтович від А до Я«Леонтович від А до Я», Оксана Лущевська
Оформлення: Христина Валько

«Щедрик, щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка…» Так починається одна з найвідоміших різдвяних пісень світу, найвідомішу хорову обробку до якої написав Микола Леонтович. Він викладав музику та був новатором в аранжуванні, любив жартувати і кататися на велосипеді, багато мандрував Україною і працював урядовцем Української Народної Республіки.

У цій книжці читач має нагоду познайомитися з ним ближче.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Шептицький від А до Я«Шептицький від А до Я», Галина Терещук, Оксана Думанська
Оформлення: Творча майстерня «Аґрафка»

Інтелектуал і жартівник, добрий Тато і приклад для багатьох – різні іпостасі митрополита відкриваються в цій непересічній абетці-енциклопедії. Вона розповідає читачам про головні віхи життя великого митрополита, оповідає про його рід, формування його як людини і духовного наставника сучасників.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Сковорода від А до Я«Сковорода від А до Я», Леонід Ушкалов
Оформлення: Володимир та Людмила Стецьковичі

Григорій Сковорода зрікся світу й кар’єрного росту, хоча й мав високі досягнення та блискучу освіту. Замість родинного затишку обрав постійні мандри й самотність — та при цьому вважав себе неймовірно щасливою людиною. Якими ж були основні засади його філософії? Як йому вдавалося дотримуватися принципу «золотої середини»? Дізнавайтеся з цієї книги.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Усі або кілька книг з цієї добірки можна придбати комплектом зі приємною знижкою >>> посилання тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage