Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Рудюк Анастасія

Повертаємо читання при свічках?

Вже налаштувались на чотиригодинний робочий день, але досі не знаєте що робити у ті проміжки, коли немає світла? Ми пропонуємо вам повернути хорошу традицію наших предків — читання при свічках. З вас — свічки або ж альтернативне джерело освітлення, а з нас — добірка книг для читання! Згода?

 

«Світло далекої зірки» Аманда Лі Коу

На світлині Марлен Дітріх, Анна-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь. Їх випадково сфотографували на одній із вечірок у міжвоєнному Берліні. Тоді вперше та не востаннє перетнулися життя трьох акторок.

З настанням Другої світової війни кожна обрала свій шлях. Марлен покинула Німеччину та стала американським символом свободи. Анна-Мей усе життя боролася з культурними стереотипами щодо її азіатського походження. А Лені змарнувала свій талант, поставивши його на службу Гітлеру.

Це роман, де переплітаються біографії відомих акторок із вигаданими героями та героїнями. Разом вони створюють портрет цілої епохи з відчайдушною творчістю, людською жорстокістю та самотністю.

 

«Суворі чоловіки» Елізабет Ґілберт 

Ворожнеча за право ловити омарів триває вже кілька поколінь. Мешканці двох маленьких островів ведуть власну боротьбу, відділені від реального світу. В них є свої закони та правила життя. Перспектив на острові зовсім немає, як і можливостей для розвитку. Але не для Рут. Рут — вісімнадцятирічна юнка, яка вирішує залишитись на острові та нехтує порадами родичів переїхати на материк.

В кожного мешканця острова своя історія сімейні драми та проблеми. Втім Рут збирається примирити мешканців двох островів та продовжити риболовецьку справу своїх пращурів.

«Суворі чоловіки» — роман не про чоловіків. Ба навіть більше, не про омарів та сутички мешканців острова. Це роман про сильних жінок, які беруть власну долю і свої руки та стають своїм хорошим майбутнім.

 

«Ідеальна незнайомка» Меґан Міранда

Колишня журналістка Лія Стівенс намагається втекти від свого життя та почати все спочатку. Вона прагне забути свої помилки та таємниці, а тому разом із подругою тікає в Пенсільванію.

Але привиди минулого наздоганяють дівчат. Біля річки знаходять жінка, яка дуже схожа на Лію. Хто вона, сестра-близнючка чи родичка? Усі мешканці містечка дивляться на Лію з підозрою, а подруги немає поруч. Хоча поліціянти стверджують, що подруги насправді ніколи не існувало.

«Ідеальна незнайомка» — захопливий роман про людські таємниці та помилки, які рано чи пізно дають про себе знати.

 

«Закохані в книжки не сплять на самоті» Аньєс Мартен-Люган

Діана втратила коханого чоловіка та маленьку доньку. З кожним днем вона намагається віднайти сенс свого життя та повернутись до нормального існування. В неї є все для цього — вірний приятель, улюблена справа та чоловік, який її кохає. Втім Діана не може забути далеку Ірландію, де під час розпачу віднайшла вірних друзів та справжню любов.

Що краще: аби кохали тебе чи кохала ти? Першій варіант набагато безпечніший, бо вбереже від розбитого серця, втім другий варіант по-справжньому розкриває смак та цінність життя. Отримувати кохання — це одне, але відчувати його до людини та знати, що це взаємно, — це справжній подарунок долі.

Це повість про вибір, про справжнє кохання та ризики, які усі ми маємо приймати у своєму житті

 

«Щось таке як любов» Зоя Казанжи

Героїні Зої Казанжи закохуються, розчаровуються, п’ють каву та кохають до нестями. Вони повстають проти деспотичних батьків та чоловіків, плачуть в подушку і сміються щосили. Вони — це ми.

Збірка життєвих історій про жінок, їхні радощі та біль. А зрештою, хто тут ідеальний? Усі ми часами опускаємо руки, кохаємо неправильних людей, а подекуди самі робимо боляче іншим. Зоя Казанжи написала збірку оповідань, де кожна читачка впізнає себе.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage