Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хоменко Марія

Друзі, ви знаєте, що на нашому сайті триває передпродаж книги «Тут були ми» Артура Дроня – поета, івент-менеджера Старого Лева, який з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ, де служить і нині... Вірші, що увійшли до книги, написані на фронті, але вони не про війну. Вони про людей, які люблять більше, ніж бояться. Які були тут і не пішли звідси. Такою мовою солдати згадують своїх, а діти пишуть листи на аркушах шкільного зошита. Нею говорять про біль і надію. Прощаються і люблять. Передзамовити книгу «Тут були ми» з листівкою з автографом, ілюстрацією і посиланням на запис авторських читань віршів можна на сайті Старого Лева за посиланням

Увесь прибуток від продажу цього видання буде перераховано у благодійний фонд «Голоси дітей», що надає безкоштовну психологічну допомогу дітям та родинам, які постраждали від війни. І сьогодні ми хочемо розказати про цей фонд більше.



Благодійний фонд «Голоси дітей» надає психологічну та психосоціальну допомогу дітям та родинам, які постраждали від війни. За понад рік повномасштабної війни ми надали кваліфіковану психологічну підтримку більше 12 000 дітей та гуманітарну допомогу понад 14 500 родинам.

Місія Фонду: жодна дитина не повинна залишитися наодинці з досвідом війни.

З 2015 року «Голоси дітей» залучили та направили на допомогу дітям близько 5 мільйонів доларів США. Ми надаємо психосоціальну та індивідуальну гуманітарну підтримку сім'ям, працюємо з громадами та закладами для дітей у межах всієї країни в основних напрямках:

  • психосоціальна підтримка;

  • гуманітарна допомога;

  • адвокація прав дитини.

Офіційно фонд виник у 2019 році. Його заснували правозахисниця Олена Розвадовська та журналіст Азад Сафаров. До цього команда працювала як волонтери та з 2015 року організовувала психологічну допомогу дітям, які постраждали в результаті бойових дій. 

«Голоси дітей» стали членами провідної організації із захисту прав дітей Eurochild.

У квітні 2022 року Forbes склав рейтинг найефективніших благодійних фондів. У ТОП-10 увійшли «Голоси дітей», які зібрали 68,3 млн грн.

Роботу фонду відзначили світові ЗМІ The Times, Associated Press, BBC, CBC, ABC та інші, а також знаменитості Мадонна та Опра Вінфрі.

Разом з іноземними партнерами фонд взяв участь у зйомках документального фільму «Будинок зі скалок» про життя дітей у прифронтовому притулку для дітей. Фільм сколихнув світову спільноту і став претендентом на премію «Оскар» у номінації Найкращий повнометражний документальний фільм. Голоси українських дітей прозвучали на весь світ.

У 2022 році фонд «Голоси дітей» став членом українських та міжнародних організацій, заручився підтримкою десятків бізнес-партнерів з України та світу, отримав відзнаку від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Та найголовніше, що від моменту заснування і дотепер благодійний фонд «Голоси дітей» дотримується своєї місії — жодна дитина України не повинна залишитися наодинці з досвідом війни. 

Наразі фонд діє вже в 13 локаціях України: у Львові, Києві, Трускавці, Чернівцях, Івано-Франківську, Береговому, Кривому Розі, Харкові, Високому, Дніпрі, Запоріжжі, Миколаєві, Чернігові, Тернополі. Є також безкоштовна онлайн-лінія психологічної допомоги і чат-бот (0 800 210 106, чат бот: @kidsMentalHelpBot). Близько 100 психологів, психіатрів та психотерапевтів фонду роблять все, аби українські діти не втратили дитинство та посмішки. 

Веб-сайт: https://voices.org.ua/

Станом на жовтень (з початку повномаштабної війни):

  • 67 тисяч дітей та батьків отримали різну допомогу від фонду (гуманітарна, психологічна, психосоціальна, реабілітаційна);

  • Понад 12 тисяч дітей отримали фахову психологічну та психосоціальну підтримку;

  • Щомісяця осередки фонду відвідують більше 1000 дітей;

  • Психологи онлайн лінії підтримки провели 5447 психологічних сесій з дітьми та дорослими;

  • 162 професіонали працюють у команді фонду по всій країні, серед яких близько 100 – психологи та фахівці з організації дозвілля;

  • 13 локацій у Києві, Львові, Трускавці, Чернівцях, Івано-Франківську, Кривому Розі, Високому, Харкові, Тернополі, Дніпрі, Запоріжжі, Чернігові та Миколаєві, на яких постійно працюють наші психологи

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage