Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нещодавно світ побачив графічний роман для дітей «Вересова міль» – яскрава історія про дружбу, пригоди, долання страхів та чари у винятковому художньому оформленні Оксани Були. Книгу вже прочитав і поділився враженнями письменник і автор іншої новинки Старого Лева «Скарбничка історій» Володимир Аренєв.

***

Тут якось так без особливого шуму і розголосу вийшла книжка, яка, як на мене, має всі шанси стати однією зі знакових для нинішнього покоління малих читачів.

У кожного покоління є такі книжки. От пам’ятаєте, в нашому дитинстві був цикл про Хрюшу, намальований Валерієм Горбачовим, і «Пригоди кота Чорнолапенка» від Анатолія Василенка?

Мені здається, «Вересова міль» може зіграти таку ж роль для нинішніх шестирічок. Власне, Оксана Була вибудовує свій чарівний світ кілька книжок поспіль: були вже історії про зубра, який шукав гніздо, про ведмедя, який не хотів спати, й про особливу ялинку, яку вирощували туконі.

«Вересова міль» оповідає історію про цей світ з іншої точки зору – з точки зору молі, яка живе у вересі й дуже боїться сонця. Причому це вже не книжка з ілюстраціями, а повноцінний комікс.

Звісно, я не цільова аудиторія «Вересової молі», але знаєте – інколи не треба бути дитиною, аби із задоволенням прочитати дитячу книжку!

«Вересова міль» – комікс, створений наче із випередженням часу, для нашого гіркого й важкого року. Він дає те, чого багатьом зараз не вистачає: відчуття затишку, але водночас і настрій долати перешкоди і власні страхи. Не соромитися своєї вразливості, цінувати друзів, робити те, що вважаєш суголосним твоїм цінностям, – навіть попри нерозуміння з боку інших. Це комікс про дружбу, яка допомагає зцілювати рани і долати перешкоди.

Наприкінці Оксана Була обіцяє масштабніші пригоди й пророкує ще більші загрози у світі чарівного лісу. Тож сподіваюся, за рік-два побачимо продовження. Словом, якщо у вас є дітлахи, яким потрібні добрі й чарівні історії – дуже раджу!

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage