Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ольга Христоріз

Ділимось з вами надзвичайно важливою добіркою, у якій — пʼять книг про історію України. Тут книги і про далеке минуле, і про сучасну історію. Адже ми маємо памʼятати кожну сторінку історії України, щоби не допускати повторення трагічних подій.

    

501 факт, який треба знати з... історії України«501 факт, який треба знати з… Історії України», Анна та Андрій Шиманські

Цікаві, важливі, часом кумедні, іноді трагічні, а найчастіше — доленосні: не всім цим фактам знайшлося місце у шкільних підручниках, але саме завдяки їм історія стає живою і динамічною.

Завдяки книжці «501 факт, який треба знати… з історії України» минуле стає ближчим, а сучасне — зрозумілішим.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Позивний для Йова. Хроніки вторгнення«Позивний для Йова. Хроніки вторгнення», Олександр Михед

У цій книзі — думки і переживання багатьох українців протягом першого року повномасштабного вторгнення. Як ми втрачаємо найрідніших друзів і домівки? Як змінюються українські діти і яку постпам’ять матиме наступне покоління? Врешті — ​хто кожен із нас у цій війні?

Це надзвичайно важлива сторінка в нашій історії, яку потрібно пам'ятати.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Моя УПА«Моя УПА», Любов Загоровська

Ця книга містить 39 розповідей про людей, які або воювали в УПА, або допомагали українській армії боротися за незалежність України майже 100 років тому. Книга про людей, які зазнали переслідувань, арештів, репресій і які залишилися незламними й нескореними у своїй боротьбі. Книга-сповідь, яку варто прочитати, аби осмислити велику сторінку історії України через призму людської долі.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

   

Таборові діти«Таборові діти», Любов Загоровська

Тут зібрано свідчення людей, які в дитячому віці зазнали репресій радянської каральної системи. Це розповіді тодішніх дітей про те, як їх під дулами автоматів забирали з дому, про життя в бараках чи спецінтернатах, про виживання в нелюдських умовах.

Ці свідчення варто прочитати, щоб знати, як ставилася радянська влада до дітей, яких оголосила «ворогами народу».

Детальніше про книгу >>> ось тут.

    

Шляхетна кухня Галичини«Шляхетна кухня Галичини», Ігор Лильо, Маріанна Душар

Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання най­відоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів.

Детальніше про книгу >>> ось тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage