Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Цьогоріч початок різдвяного сезону далеко не такий, як би усім нам хотілося. Однак попри все варто плекати у собі добро та наповняти кожен день позитивними нотками, тому зібрали для вас чимало книг зі зимово-святковим настроєм, які стануть чудовим подарунком під подушку/під ялинку для читачів різного віку – від найменших до дорослих ;)

Для малюків

Слідопитенята

«Слідопитенята»

Ця інтерактивна картонка запрошує малят до гри. Слухаючи віршик і розглядаючи малюнки, вони як справжні слідопитенята повинні відгадати, хто з героїв залишив сліди на снігу. Може, пташка, кіт чи білочка? Підказкою стане віконечко, яке відкривається і за яким ховається ця таємнича істота. А прочитавши цю милу книжечку, можна вирушати на прогулянку: шукати сліди звірят чи птахів, робити з батьками снігових ангелів і радіти зимі.

 Білі мухи

«Білі мухи»

Вірш класика української літератури Максима Рильського про сніг, знайомий не одному поколінню: і мамам з татами, і дідусям та бабусям. Саме час, щоб його вивчили і наймолодші читачі Старого Лева, адже в ньому стільки радості від снігу і зимових забав!

 

Для діток 3-5 років

Різдвозавр. Книжка-картинка

«Різдвозавр. Книжка-картинка»

Захоплива віршована історія про Різдвозавра, наповнена різдвяною магією та веселощами.

Понад усе Різдвозавр мріє навчитися літати і здійнятися в небо у Святвечір разом із санями Санти, аби доставити усім чемненьким дітлахам подарунки. Однак виявляється, що літати не так просто, навіть коли навчати польотів береться сам Санта. Та одного особливого Різдва чарівний Різдвозавр дізнається, що, аби злетіти, йому бракує лише краплинки... магії віри!

Пан Ніхто

«Пан Ніхто»

Одного дня Арчик загубив свою рукавичку. А коли знайшов, виявив, що в ній оселився пан Ніхто. Що ж то за дивний пан, улюблені слова якого – «не» і «ні»? І чому він не хоче оселитися в рукавичці Арчикового брата, яку той губить уже зумисне. І чому ніхто не може побачити пана Ніхта? Про все це ви дізнаєтеся, прочитавши зимову казку відомого письменника Ігоря Калинця.

Для діток 6-8 років

Муся і Різдво

«Муся і Різдво»

Киця Муся та Бабуся очікують зими. Особливо чекає киця, яка ще ніколи в житті не бачила снігу! А зима ж дарує стільки дивовиж! Ось має прийти Святий Миколай. Цікаво, чи навідується він і до звірят? А чи можна Різдво святкувати в компанії бездомного котика Лео? Зворушлива різдвяна історія про дружбу, милосердя і прийняття заполонить серця і маленьких, і дорослих читачів.

Шоколадний Kіт і Цукеркова Відьма

«Шоколадний Кіт і Цукеркова Відьма»

Новорічна казка Тетяни Стрижевської запросить читачів у світ магії і дива, коли добро змінює навіть кам’яні серця.

Напередодні Нового року зі Златою завжди трапляються халепи, тому вона не надто любить передсвятковий час. Проте її молодшому братові ­Лесику до того байдуже — він цікавий до всього нового, а надто його вабить нова шоколадна майстерня на їхній вулиці. Проте в ній Злата ненавмисне розвалила вежу із цукерок, тому дівчинці доведеться відпрацьовувати заподіяну шкоду й допомагати незвичайному кондитеру. Однак ­Злата навіть подумати не могла, що всі її попередні халепи — дрібниці проти викрадення братика, якого тепер їй доведеться рятувати…

 

Для діток 9-12 років

Коли сніг пахне мандаринками

«Коли сніг пахне мандаринками»

Герої оповідань сучасних українських письменниць і письменників, що увійшли до цього збірника, — підлітки. Іноді у святкову пору вони втрапляють у халепи чи переживають дивні пригоди, часом отримують несподівані дари або сумують через болісні втрати і не розуміють, як увімкнути кнопку «радість» на замовлення. Але врешті-­решт найважливіше для кожного з них — зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому — справжня святкова магія.

Комплект книжок про Різдвозавра

«Різдвозавр», «Різдвозавр і Зимова Відьма», «Різдвозавр і Список Нечемнюхів»

Серія книг познайомить читачів із Різдвозавром! Гортаючи сторінки цих веселих пригодницьких книг, читачі довідаються, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. Також Різдвозавр і його друг Вільям зіткнуться із загадковою Зимовою Відьмою. А тоді муситимуть відшукати дітлахів, які опинились у списку Нечемнюхів, аби допомогти їм пізнати справжній дух Різдва і з Нечемнюхів перетворитися на Чемненьких!

Для підлітків

Різдвяна історія

«Різдвяна історія»

Як можна було б радити різдвяні книги й оминути легендарну повість Чарльза Діккенса, правда ж? Якщо ви досі її не читали, то хай саме цей рік подарує вам таке важливе знайомство. А якщо читали, то й самі розумієте, яке це задоволення — перечитувати «Різдвяну історію» знову й знову. Заново знайомитися зі старим скнарою Ебенезером Скруджем. Дивуватися його сухості й нелюбові до одного з найбільших свят у році. Разом із ним зустрічати духів Минулого, Теперішнього і Майбутнього Різдва. І, знову ж таки, разом зі Скруджем подивитися на своє ставлення до життя по-новому. Із більшою кількістю любові. І Різдвяних див.

Поцілунок у Парижі

«Поцілунок у Парижі»

Напередодні Різдва Серена прилітає з Америки до Парижа, щоб разом із сестрою влаштувати сімейну мандрівку та створити особливий альбом з фотографіями тих місць, якими колись гуляли їхні батьки. Та всі її плани враз летять шкереберть, і вона лишається сам на сам із чванькуватим французом з фотокамерою, який страшенно її дратує.

Напередодні Різдва Жан-Люк, який тільки-но пережив непростий розрив із коханою, сідає за горе-фотопроєкт у кімнаті студентського гуртожитку, бо ось-ось має здати його викладачеві. Та всі його плани враз летять шкереберть, і він лишається сам на сам із одержимою американкою з детальним списком справ у кишені, яка страшенно його дратує. Чи зможуть вони стерпіти одне одного цілісінький день?..

Для дорослих читачів

Моє тихе Різдво

«Моє тихе Різдво»

Це збірка короткої прози сучасних українських письменників. На сторінках цієї книжки Різдво святкує велика галицька родина, а ще — волонтерка, для якої без есемески з фронту застигає час, і мусульманка, помішана на адвент-календарях, і навіть атеїстка, яка старанно готує дванадцять страв. Герої цієї збірки шанують давні традиції та створюють нові, шукають сенси та чекають див. Вони радіють, ностальгують, смакують, згадують дитинство, шукають ідеальні різдвяні сюжети і виліплюють ідеальні вушка з грибами.

Таке різне Різдво

«Таке різне Різдво»

Ми завжди так чекаємо Різдва! Щоразу плекаємо нову надію на диво. І, знаєте, дива таки трапляються: яскраві й буденні, великі і непомітні. Примирення братів, зустріч земляків, можливість, зависнувши в аеропорту між рейсами, просто добре виспатися у затишній «штуці» — готельній капсулі чи посмакувати «різдвяним поліном», французьким святковим десертом, десь у порожньому готелі в Нормандії. Різні дива, різне Різдво. Когось застає вдома, когось — у дорозі, а когось — у лікарні… Тихе Різдво й наповнене дитячим сміхом, самотнє і у колі сім’ї, урочисте і скромне, замріяне і ностальгійне, традиційне і не схоже ні на що. У кожного своя різдвяна історія, своє особливе Різдво – і ці історії зібрані на сторінках збірки оповідань від українських письменників.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage