Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Лісова мавка

У книгах містяться відповіді на всі запитання, які вас цікавлять або хвилюють. Головне знайти потрібні книги та уважно їх прочитати. А ще краще обговорити у колі родини, обмінявшись знаннями та думками.

Зібрали для вас книги, які варто прочитати дорослим, щоб краще розуміти дітей. А дітям, щоб краще розуміти свої емоції та вивчати навколишній світ без стереотипів.

 Тут усередині. Путівник глибинами мозку

Маріа Мануел Педроза, Ізабел Міньйош Мартінш «Тут усередині. Путівник глибинами мозку»

Мозок найскладніший орган людського організму, який щомиті, і навіть прямісінько зараз, будує нові нейронні зв’язки. Якими вони будуть, залежить від нашої щоденної роботи: читання складних для нашого мозку книг, вирішення логічних задач, вивчення поезії або прози напамять, ведення дискусій тощо.

Мозок працює і вдень, і вночі, спілкується із тілом, надсилаючи у різні системи організму певні сигнали. Зберігає та обробляє інформацію, формує спогади, аналізує емоції та намагається передбачити майбутнє. Робить силу-силенну різної роботи.

Як йому це вдається? Що відбувається в ньому, коли нам добре? Як формуються звички? Звідки ми знаємо, що ми це ми? Відповідь на ці інші запитання автори сховали у путівнику глибинами мозку. Книжка створена за підтримки команди неврологів, психологів та філософів, тож буде цікаво й пізнавально з наукової точки зору.

 Стражниця Сонця

Мая Люнде «Стражниця Сонця»

Юна Лілея живе з дідусем у світі дощів і хмар, де холод пробирає до кісток. І майже не пам’ятає сонця. Через те, що воно не світить, село, в якому вона живе, голодує.

Якось дівчинка натрапляє на стежину, якою ніхто не ходить. Тим паче, діти. Але Лілея не така, як інші, вона хоробра й допитлива, тож пірнає у темряву лісу. І, о диво, опиняється у світі, де панує сонце і ростуть квіти. І, здавалося б, на цьому історію можна завершувати, та вона лише починається. Бо Лілея єдина, кому під силу відновити втрачений баланс між сонцем та дощем.

Зле, коли надто багато сонця і коли надто багато дощу. На фоні зміни клімату ця історія чергова нагода поговорити з дітьми про майбутнє. А казкова історія допоможе зробити це делікатно і правильно. 

 Ключі сили

Світлана Ройз «Ключі сили»

«Як не соромно такій дорослій дитині боятися», «припини плакати, ніби якесь капосне дівчисько, бо віддам бабайці» фрази, які не лише боляче ранять дітей, а й поступово призводять до неприйняття власних емоцій. У мозку дитини закріплюється хибна дука, ніби боятися і плакати соромно, ніби це ті емоції, які не можна показувати. Відтак у дорослому віці людина відчуватиме одне, а демонструватиме інше. І засуджуватиме тих, хто відчуває і проявляє емоції, які вона ретельно приховує.

За розуміння, усвідомлення та керування власними емоціями відповідає емоційний інтелект, який формується в дитинстві, зокрема, й під впливом батьків. Присоромлення, ігнорування, залякування призводять до нерозуміння, ігнорування, відкидання власних емоцій. А нерозуміння власних емоцій призводить до нерозуміння емоцій інших людей.

«Ключі сили» це важлива книжечка, яка допоможе дітям навчитися розрізняти та проживати різні емоції: гнів, страх, радість, смуток, подив, розчарування. А нам, батькам та всім, хто має справу з дітьми, правильно реагувати на дитячі сльози, страх, паніку тощо.

 Жовтий метелик

Олександр Шатохін «Жовтий метелик»

Війна тема, яку обговорювати боляче, але необхідно. Бо наші діти мають право знати правду і розуміти, що відбувається. Звісно, без жахливих подробить, які можуть травмувати дитячу психіку.

«Жовтий метелик» це сайлентбук про життя після війни, яка обмежує, руйнує, краде найцінніше. Про шлях дівчинки на ім’я Україна до свободи й незалежності. І про метеликів, які осявають їй шлях у темряві та живуть попри все. А отже, і ми маємо жити.

Ця книжка стане місточком між вами та вашою дитиною. Допоможе поговорити про те, що турбує і болить, пояснити складні явища простими словами, підтримати одне одного без слів, підживити віру у нашу перемогу. Просто розгорніть її, щоб сталося диво.

 Кобилянська від А до Я

Серія книг «від А до Я»

Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Ольга Кобилянська, Богдан Ігор Антонич, Іван Франко, Андрей Шептицький це люди, які свого часу творили українську літературу та культуру. Наприклад, Шевченко став основоположником сучасної української літературної мови, а його «Кобзар» перекладено 150 мовами світу. Сковорода сформував концепції «нерівної рівності» та «сродної праці», ставши видатним українським філософом. Кобилянська була феміністкою, коли це ще не було мейстрімом, і боролася із гендерною нерівністю («Царівна»).

Над книжками цієї серії працювали українські літературознавці, журналісти, письменники, перекладачі, які зібрали для свідомих, допитливих читачів найдостовірнішу, найважливішу та найцікавішу інформацію. При цьому видатні українці постають перед нами в образі простих людей, які помиляються і розчаровуються, але продовжують робити те, що в них добре виходить. Ліпших мотиваційних книжок годі й шукати.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage