Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дронь Артур

Нова дитяча книжка Катерини Бабкіної «Сніговий тепл» — уже в книгарнях! Вона познайомить читачів із хлопчиком Міком та його друзями, які випадково натрапили на дитинча невідомої науці істоти. А ще ця книжка подарує затишок і розповість про дружбу, взаєморозуміння, відповідальність, сім’ю та багато інших важливих тем.

Новинку для читачів молодшого шкільного віку проілюструвала художниця Євгенія Гайдамака. Сьогодні вона розповість вам про роботу над обкладинкою та ілюстраціями, а також поділиться власними враженнями від книги.

Отож, дізнаймося, чому снігові тепли виглядають саме так!

ПРО ПОЧАТОК РОБОТИ

Попрацювати із книгою «Сніговий тепл» мені запропонували на початку осені. Це звична справа для ілюстратора — малювати різдвяні історії, коли надворі ще спекотно!

ПРО ІЛЮСТРУВАННЯ

Процес роботи завжди починається з прочитання тексту і визначення ключових місць для ілюстрування. Потім треба узгодити вигляд головних персонажів, що теж займає деякий час. Це та справа, яку потрібно узгодити з усіма наперед, щоб кожна майбутня ілюстрація відображала персонажів саме так, як їх бачить і ілюстраторка, і авторка, і редактори. Ми розглядали чимало варіантів вигляду тепла, адже його опис в книзі і специфічний, і загальний водночас. Але у всіх варіантах головним моментом було показати великий розмір, пухнастість і вгадати з вушками/обличчям. А от головного персонажа хлопчика узгодили відразу!

 

ПРО ОБКЛАДИНКУ КНИГИ

Зазвичай обкладинку придумуєш останньою, але зі «Сніговим теплом» вийшло інакше. Щойно я прочитала текст — чітко уявила і малюнок, і кольори.

Обкладинка має узагальнювати всю історію, запропонувати глядачу момент, який найбільше зацікавить, натякнути на настрій книги, але разом із тим не розказувати забагато, щоб було зацікавлення до читання!

Отож, для обкладинки я обрала фінальну сцену з тексту. Вона також перегукується з останньою ілюстрацією.

 

ПРО ЧИТАЦЬКІ ВРАЖЕННЯ ВІД КНИГИ

Як і з усіма книгами, які я беру в роботу, читаючи «Снігового тепла», я спершу націлено вишукувала фрагменти для ілюстрацій. Але з цією книжкою відразу стало зрозуміло, що кожен опис чи персонаж візуалізується так швидко і цікаво, що можна було б малювати їх усіх. Або ще краще — зробити з історії справжній мультфільм! Це чудова книга, і я сподіваюся, що вона принесе читачам справжню зимову казку.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage