Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Білецька Наталія

Є такі дитячі книжки, які зачаровують і дорослих. А є ті, що мають бути прочитані разом – дітьми і батьками: щоб краще збагнути, пояснити та відрефлексувати малечі те, що може здатися складним чи незрозумілим, щоб ділитися враженнями і думками, щоб весело і цікаво ділити родинний час. Врешті, це книги, які єднають і зближують. Сьогодні у нашій добірці кілька саме таких видань.

Чільне фото – Photograph Elison

 Жовтий метелик

«Жовтий метелик», Олександр Шатохін

У цій книзі зовсім немає тексту, лише ілюстрації – втім такі глибокі, що слова тут навіть будуть зайві. На сторінках «тихої» книжки Олександр Шатохін показує щемку та пронизливу історію війни в Україні та того, що вона по собі залишає, історію страху, що переріс у віру в краще та додав жаги до перемоги. Це історія про надію і про те, що життя перемагає попри все, а світло пробивається навіть у найтемніші закутки. Втім, кожен відчитає тут ще багато своїх сюжетів та сенсів, на те це й сайлентбук.

 Ключі сили

«Ключі сили», Світлана Ройз

Як впоратися, скажімо, зі страхом темряви? Як дитина може виявляти свою злість, щоб не поводитися агресивно і водночас не придушувати емоцію всередині? Чому ми сумуємо і чи можна заприятелювати з печаллю? Як навчитися радіти і як радість заряджає нас, немов батарейка? Про все це психологиня Світлана Ройз розповідає на зрозумілих прикладах із життя героїв книжки – дитини та дорослих, що її оточують. Тож ця книга ідеально підійде для спільних читань батьків із дітьми, аби допомогти малечі розібратися у цілому спектрі емоцій та навчитися їх усвідомлено проживати. 

 Війна, що змінила Рондо

«Війна, що змінила Рондо», Романа Романишин і Андрій Лесів

Ще одна книга, в центрі якої тема війни. Цю історію автори написали і намалювали 2014 року, після початку війни росії проти України. І покликана вона допомогти батькам проговорити цю непросту тему з дітками, про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму. А герої книги, мешканці міста Рондо, куди прийшла війна, доведуть малечі: якщо об’єднатися і вірити в перемогу, то все можливо!

 Кобилянська від А до Я

Серія «Від А до Я»

Імена Шевченка, Франка та багатьох інших відомих українців точно відомі вам. Але чи знали ви, де любили відпочивати ці особистості, чим смакувати, якими цінностями керувалися у житті? Про це та багато-багато іншого читачі зможуть дізнатися на сторінках абеток-енциклопедій із серії «від А до Я». Адже у них просто, легко та доступно розказано-показано ключові етапи життя та далеко не всім відомі нюанси в історіях Тараса Шевченка, Івана Франка, Богдана-Ігоря Антонича, Григорія Сковороди, Андрея Шептицього і Ольги Кобилянської. Ці книги – чудова ідея для спільних читань довгими осінніми вечорами, адже буде цікаво і дорослим, і дітям!

 7 звичок щасливих дітей

«7 звичок щасливих дітей», Шон Кові

Щасливі діти – щасливі батьки. А чому б разом не докласти зусиль для досягнення щастя? Допоможе у цьому книга Шона Кові, який у форматі казкових історій навчає малечу та їхній батьків теорії 7 звичок. Ці звички допоможуть діткам досягнути успіху у житті, ефективно планувати своє життя, здійснювати мрії, цінувати найважливіше. Беріть книжку, разом читайте казкові історії, розбирайте приклади, виконуйте завдання та корисно і весело проводьте час у родинному колі!

 Таємниця Життя та смерті

«Таємниця Життя і смерті», Світлана Ройз

Це ще одна дуже важлива книжка від відомої дитячої психологині Світлани Ройз, і саме вона стане тим інструментом, що допоможе проговорити з дітьми непросту тему смерті та втрати близьких людей, щоб уникнути страху і навчитися щодня святкувати Життя. Розповідь у книзі ведеться у форматі діалогу між донькою та мамою, що відверто розповідає дівчинці про об'єктивні причини смерті, розказує про вміння відпускати рідних та час, який знадобиться, щоб у порожнечі після втрати з’явився не тільки сум-любов, а й пам’ять-любов. На її сторінках читачі знайдуть багато практичних порад та відповідей на складні питання.

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage