Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

2 квітня увесь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. У цей день ми хочемо нагадати про важливість книг для маленьких читачів, адже вони не лише вчать дітей чомусь новому та корисному, але й приносять їм відчуття спокою та безпеки — а це особливо важливо в наш час.

Тож сьогодні ділимось з вами добіркою книг для дітей про важливе: вміння бути собою, цінність слів, усвідомлення власних емоцій та почуттів і багато іншого ❤️

   

Таємниця Життя та смерті

«Таємниця Життя та смерті», Світлана Ройз

Вік: 3-5 років

Дитина підростає і вперше у своєму житті усвідомлює людську смертність, зокрема і власну. Прийняття теми смерті, переживання її – одна із важливих криз у житті дитини. Без нього неможливе гармонійне дорослішання. Ця книга психологині Світлани Ройз з ілюстраціями Марії Чайка розповідає про те, у який спосіб можна проговорити з дітьми цю непросту тему, щоб уникнути страху і навчитися щодня святкувати Життя.

Що варто знати перед прочитанням книги – читайте за цим посиланням. 

Знаменита фабрика слів

«Знаменита фабрика слів», Аньєс де Лєстрад

Вік: 3-5 років

Існує така країна, де мешканці майже не говорять, адже слова коштують грошей. Юному Філеасу потрібні лише три слова, аби освідчитися красуні Сібель у коханні, але це занадто дорого для нього... Як же йому бути, якщо його переповнюють почуття?

Це алегорійна історія про те, що справжнього значення набувають не самі слова, які промовляємо, а те, що в них вкладаємо.

Ілюстрації створила Валерія Докампо, переклав книгу Павло Мигаль.

Книга вийшла за підтримки Creative Europe.

   

Надзвичайний Норман

«Надзвичайний Норман», Том Персіваль

Вік: 3-5 років

Норман завжди був нормальний, абсолютно нормальний... аж доки одного дня у нього не виросли крила! Крила були неймовірні, та він не знав, як на це відреагують батьки та друзі, адже Норман завжди був такий звичайний.

Це смілива і натхненна історія британського автора та ілюстратора Тома Персіваля про мужність бути інакшими та насамперед — про мужність лишатися собою. Бо вирізнятися насправді надзвичайно!

Ілюстрації створив Том Персіваль, переклав книгу Андрій Маслюх.

Книга вийшла за підтримки Creative Europe.

Там, де тече Ятрань

«Там, де тече Ятрань», Марія Правда

Вік: 9-12 років

Історія про дев’ятирічного Тимоша, який змушений рано подорослішати, коли в йо­го село приходить великий голод. На плечі хлопця лягає турбота про молодших брата і сестру, а часом — і про сусідських дітей. Це історія про людяність, згуртованість і диво, які допомогли українцям вижити у голодні часи. А ­доповнюють оповідання Марії Правди чуттєві та сильні ілюстрації Людмили Стецькович.

  

Залізницею додому

«Залізницею додому», Мар'яна Савка

Вік: 6-8 років

У часі повномасштабної війни дівчинці Єві, як і дуже багатьом українським діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі від дому, тікаючи від танків, ракет і бомб. А тепер вона з мамою і новими друзями повертається додому з найдовшої своєї мандрівки. 

Це чуйна оповідь Мар‘яни Савки, проілюстрована Мартою Кошулінською, про любов до Батьківщини і дому, дружбу та родину і про непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни.

*Купуючи «Залізницею додому», ви донатите 10 грн у фонд проєкту #ЗалізнаРодина. Кошти йдуть на допомогу родинам залізничників, які загинули або постраждали внаслідок війни.

  

Ключі сили

«Ключі сили», Світлана Ройз

Вік: 6-8, 9-12 років

Книжка відомої української психологині й письменниці Світлани Ройз присвячена темі емоцій та їхньому усвідомленому проживанню дітьми. Як впоратися зі страхами? Як дитина може виявляти свою злість, щоб не поводитися агресивно і водночас не придушувати емоцію всередині? Чому ми сумуємо і чи можна заприятелювати з печаллю?

Про все це Світлана Ройз розповідає на зрозумілих прикладах із життя героїв книжки, а щоб читачі краще пропрацювали свої емоції, ілюстраторка Марія Чайка залишила контурних пряничних чоловічків та смайлики.

    

Здолай булінг разом із героями казок

«Здолай булінг разом із героями казок», Елеонора Форнасарі

Вік: 6-8 років

Іноді заздрісні чаклунки, люті велетні та страшні вовки з казок не надто відрізняються від булерів, яких дитина може зустріти у школі, в парку, на футбольному полі чи в інтернеті. З цією книгою маленькі читачі дізнаються, якими різними бувають булери, і навчаться давати їм відсіч. А часом буває так, що й самі булери потребують допомоги. Вони справді можуть змінитися і навіть перетворитися з кривдника на друга, усвідомивши причини та наслідки своєї поведінки.

Ілюстрації створив Давід Орту, переклала книгу Алла Ващук.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage