Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ройз Світлана
Що важливо знати про книгу «Таємниця Життя та смерті»: поради авторки, психологині Світлани Ройз
Авторка книги для дітей і батьків «Таємниця Життя та смерті» Світлана Ройз дає кілька порад, які варто врахувати перед читанням її книжкової новинки.
 
Ця книга про Життя, в якому є багато радості. Але в ньому є і смерть. Акцент у книзі саме на Житті.
 
Книга призначена для дітей 4-9 років. Вона написана, враховуючи вікові особливості сприйняття, страхів та інтересу до теми. Якщо тема дитині не актуальна – краще не поспішати.
 
Книга буде корисною, якщо дитина вже почала ставити питання про смерть та життя, якщо ми припускаємо, що їй ця тема важлива, але з певних причин вона не ставить запитань.
 
У книзі немає релігійних тем і прив'язки до жодної світоглядної системи.
 
Важливо читати цю книгу разом з дитиною. Перед читанням з дитиною дорослим обов'язково потрібно погортати книгу. У дорослих є свої тригери. Важливо самому бути спокійним, коли торкаєшся складної теми. Необхідно прочитати передмову, де розміщена «техніка безпеки». Це актуально для розмов, книг, мультфільмів на будь-які складні теми. Це важливо.
 
У книзі ретельно продумана структура. Ми титруємо занурення в тему. Після кожного кроку є практика – малюнок, роздумування – яку добре зробити одразу ж.
 
Книга може проявити почуття, які довго приховувались. Це не обов'язково, але можливо. Будь ласка, прочитайте у передмові про завершення – там продуманий вихід з процесу.
 
 
Остання сторінка – зробіть на ній акцент. Вона саме для завершення теми і логічного виходу з неї. Сторінка для розглядання та роздумів.
 
Якщо сім'я зараз переживає складний етап, книга може бути несвоєчасною, тому краще відкласти її читання. 
 
Те, як людина буде реагувати на складні події, залежить від багатьох чинників і від того, що вона про це знає, від першого контакту з темою. Книга писалась для того, щоб дати опору. Але вона не замінить психотерапії, якщо така потрібна.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage