Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дудник Владислава

Крім того, що пізню осінь традиційно вважають порою меланхолії, похмурої погоди та поганого настрою, ще й виклики часу посилюють бажання згорнутися вдома калачиком та засумувати. Але… навіть в таких умовах: не залишимо депресії жодного шансу! Яскраві деталі та кольори в одязі; улюблені ласощі; час, проведений з найріднішими; атмосферні добрі фільми та, звичайно, цікавезні книги зі смаковитим гумором – саме те, що зарядить оптимізмом та додасть вам сил, енергії та натхнення на нові звершення і добрі справи! Отож, поїхали!

Моцарт 2.0. Книга 1

Дорж Бату «Моцарт 2.0».

Подорожі крізь час й простір – доволі складний й поки що маловивчений феномен, не доступний усім і кожному… Але не у тому випадку, коли ти – сам Вольфганг Амадеус Моцарт! Щоправда, всесвітньо відомий композитор опинився у сучасному Нью-Йорку не з власної волі. Та, маємо що маємо, потрібно пристосовуватися і адаптуватися в місті й часі, куди закинула тебе доля! Без документів, коштів, житла, лише з інколи нахабною самовпевненістю та талантом, який звучить крізь століття – геній Моцарт не тільки проб’є собі дорогу в незвичних обставинах, але й потрапить при цьому у мільйон безглуздих, смішних та кумедних ситуацій! Чого тільки варта епопея під назвою «Моцарт й унітаз».

Велична музика, епохальні пригоди, сороміцькі жарти, які так полюбляв Вольфганг Амадеус, справжня дружба та перші спроби розгадки таємниці – у чому ж сенс цього повернення та хто за цим усім стоїть …

 Коко 2.0. Книга 2

Дорж Бату «Коко 2.0»

Коли ви перегорнете останню сторінку «Моцарта 2.0», вам одразу ж захочеться продовження. Тут і зараз. Негайно дізнатися, які ще пригоди чекатимуть на «паскудника Вольфі» та його нову (але вже перевірену різними складними ситуаціями) подругу Стасю! Тому «Коко 2.0» не тільки задовольнить ваше бажання, а й розпочне нові сюжетні лінії. Наскільки ви добре знаєте історію Коко Шанель? Якою насправді була ця вільнолюбна та гостра на язик законодавиця моди та ікона стилю? Яку роль в її житті відігравала родина/робота/кохання/коханці? 

Дорж Бату, вочевидь, вважає, що забагато історичних персонажів у одній історії не буває, тому на сторінках книги ви зустрінете цікаво вималюваних (наче й справді з плоті й крові!) видатних особистостей, на кшталт Леонардо да Вінчі, Альберта Айнштайна і навіть Грегорі Панна, який виявиться… ой, ні, залишимо інтригу, про це ви вже дізнаєтеся самі!

Стильна, модна, вишукана (як і сама Коко Шанель) історія, приправлена сумішшю з іронії, сарказму та такого близького читачу #доржобатівського гумору!

 Смішні кохання

Мілан Кундера «Смішні кохання»

«Смішні кохання» – це збірка з семи новел про кохання, які об’єднує одна спільна риса – гумор. Інколи він граничить із іронією, сарказмом чи гротеском, інколи опиняється на межі (яку так легко перетнути) із фарсом, але все ж, читаючи цю збірку, є над чим не тільки посміятися, а й добряче замислитися.

І не тільки над ситуаціями, у які потрапляють персонажі, не лише над їхніми характерами та дивакуватими, інколи абсурдними вчинками. Рефлексуючи, читач неодмінно згадає кілька своїх невдалих стосунків, увесь попередній любовний досвід та зможе по-доброму посміятися над тим, до чого раніше ставився занадто серйозно, зможе позбутися власних упереджень та подивитися на цей світ та стосунки по-новому.

Книга, яка не тільки покращує настрій та дає змогу відпочити і просто насолодитися стрімким та вишуканим літературним стилем Мілана Кундери, а й змушує замислитися над власним життям та сприйняттям любові.

Комічні ситуації та жарти із відверто еротичним підтекстом – Кундера зміг у семи невеличких новелах описати наше життя, яким воно є насправді, додавши у нього різні відтінки гумору й іронії.

 Обери мене

Кейт Стейман-Лондон «Обери мене»

Бея Шумахер – дівчина, яка не зважаючи на зовнішні обставини, критику інших та неідеальну зовнішність наполегливо йшла до мети та втілення мрій. Із простої провінційної дівчинки із посереднім відчуттям стилю Бея перетворилась на впевнену у собі молоду жінку, яка веде популярний блог та інстаграм-сторінку із понад пів мільйоном фоловерів. А ще вона «плюс-сайз», і це визначення впливає на усе її життя та стосунки. Тому, коли Бея згоджується стати головною героїнею у всесвітньо відомому та мегапопулярному романтичному реаліті-шоу «Єдина», це збурює інтернет-спільноту, саме через зовнішній вигляд дівчини, через її фізичні розміри.

Книга «Обери мене» дуже нагадує сценарій мейстрімного шоу про кохання. У читача є унікальний шанс потрапити за лаштунки улюбленої телепередачі і розібратися, як там все влаштоване насправді. Чи існує сценарій/контракт у подібних шоу? Через які причини йдуть дівчата/хлопці на такі телепередачі? І чи є місце справжній романтиці та коханню на телебаченні?

Читач зможе задовольнити свою цікавість і буде свідком шляху Беї до власного щастя та усвідомленого прийняття себе такою, яка вона є!

 Кактус

Сара Гейвуд «Кактус»

Здавалося б, у тому щоб завагітніти у 45 років, коли зовсім цього не планувала, а думки про серйозні стосунки викликають тремор та провокують паніку – немає нічого смішного. Але це так лише на перший погляд!

Так, головна героїня цієї історії, С’юзен Ґрін звикла тримати усе під контролем та планувати життя ледь не на роки вперед. Кар’єристка та перфекціоністка – С’ю аж не сподівалася, що незабаром у її житті з’явиться немовля (й постійний чоловік на додачу!). Але, як ми знаємо, життя любить підкидувати нам несподівані сюрпризи для того, щоб ми могли стати розумнішими, мудрішими, та отримати потрібний саме нам досвід.

У жінки з’являється шанс нарешті позбутися усіх своїх колючок, які заважали їй бути по-справжньому щасливою та цінувати людей поряд; насолоджуватися простими, буденними, але наповненими радістю моментами. Навіть ведення спільного побуту може бути не набридливим, а веселим та корисним заняттям, якщо ти сам цього захочеш. Ризикнувши та відкрившись новому досвіду, емоціям та щирим почуттям – ти обов’язково відкриєш для себе світ з іншого боку – яскравого та неймовірно захопливого!

 Три чоловіки для Вільми

Ґюдрун Скреттінґ «Три чоловіки для Вільми»

35-річна вчителька музики Вільма Ваєрьод йде по життю обережно: тільки правильне харчування (про алкоголь чи сигарети згадувати – боронь Боже!), ніякого зайвого спілкування (тому жодних подруг чи бойфренда), відсутність розваг – життя Вільми просте й одноманітне. Ось тільки якщо одного дня ти усвідомлюєш, що самотність шкідливіша, ніж цигарки, як навчитися жити по-іншому?

Історія наповнена «чорним» гумором та іронією. Авторка книги жартує й над незручними чи сумними аспектами нашого життя, адже у будь-якої події чи явища є й протилежний бік, головне його помітити.

Кожен із персонажів має шанс стати у читача улюбленим: й щиросердний романтик Роберт, у якого через синдром Туретта лайливі слова вихоплюються без його волі у найбільш непідходящі моменти; і геніальний Амді, який у свої 9 розуміє набагато більше, ніж деякі дорослі; і самою Вільмою, цнотливою й соціально закритою через своє драматичне й травматичне минуле. 

Ця історія про те, як нерозумно боятися Жити (тоді усе найцікавіше проходить повз тебе), адже любов, добро, душевність і милосердя можуть прийти до тебе тільки через відчинені двері твого серця.

 Г'юстоне, у нас проблеми

Катажина Ґрохоля «Г'юстоне, у нас проблеми»

32-річний Єремія – одинак, який постійно потрапляє у халепи та абсурдні ситуації. Кар’єра, стосунки, стосунки з рідними – усе пішло «коту під хвіст», і Єремія сам не розуміє, коли розпочалася ця чорна полоса у його житті (можливо, іронізує хлопець, у ту мить, коли його при хрещенні помилково назвали Єремією Марією?). Єремія справжній скептик, особливо якщо справа стосується жінок. Вони, на його затяте переконання, ще ті підступні зрадниці. Так, талановитий та натхненний кінооператор перетворився на цілком і повністю розгублену у житті людину, без мети і плану.

Гіперопіка матері, злостиві сусіди, домашні улюбленці, які Єремію й на дух не можуть зносити – щоденне життя молодого чоловіка наповнене прикрими халепами та дивовижними (і не завжди приємними) збігами.

Ця історія пронизана тонким і блискавичним гумором, невимушеною іронією і чудернацькими пригодами дивакуватого головного героя. Вона не така однотипна, як може здатися на перший погляд, адже за усією комічністю й сарказмом поступово вимальовується моральне та психологічне дорослішання головного персонажа.

Книга, яка покращить ваш настрій у моменти суму, дозволить подивитися на себе збоку та з добротою посміятися зі своїх невдач.

 Щоденник Бріджит Джонс. Книга 1

Гелен Філдінґ «Щоденник Бріджит Джонс»

Головна героїня цієї історії – сучасна 30-річна жінка, якій вже ну вкрай набридли маленькі прикрощі її життя. Потрібні негайні зміни – а отже, план! Припинити викидати гроші на вітер, закохуватися у ловеласів, наїдатися ласощів на ніч та палити при найменшому стресі. Дати собі обіцянки – легко, але як їх виконати?

Коли читаєш «Щоденник Бріджит Джонс», виникає реалістичне відчуття, що ти сидиш за чашкою кави/келихом вина із найкращою подружкою, із якою ви одна одній безмежно довіряєте, і вона розповідає тобі про найбільші у її житті курйози, провали, факапи (але ж як смішно вона про них переповідає!) та невеличкі перемоги. Ви обговорюєте коханців, невдачі у коханні, проблеми із зайвою вагою, боротьбу зі шкідливими звичками, жалієтесь одна одній на роботу й керівництво…Загалом, така дружня й щира розмова залишає по собі тільки приємне відчуття полегші, що ти не одна така «невдашна» на цьому світі, і що є люди, які тебе розуміють.

Історія, яку хочеться перечитувати знову й знову, адже майже кожна жінка зможе впізнати у Брідж себе або котрусь із своїх подружок! 

 Бріджит Джонс. На межі здорового глузду. Книга 2

Гелен Філдінґ «Бріджит Джонс. На межі здорового глузду»

Продовження пригод кумедної, милої та дещо наївної Бріджит Джонс. Нарешті дівчині вдалося зустріти відповідального, вірного та надійного чоловіка – юриста-красеня, чоловіка-мрію Марка Дарсі (як пише сама Брідж –«роки неторканої цілини позаду») і , здавалося б, її життя мало налагодитися, але… Постійні стосунки – це не так просто, як може здатися на перший погляд, адже обов’язково виникають ревнощі та прикрі непорозуміння, які зводять Бріджит з розуму. Крім того, сварки з ексцентричною мамою, нові виклики на роботі, відрядження до екзотичного Таїланду, та навіть тюремне ув’язнення в іншій країні – можуть призвести до депресії у будь-кого… Але не у Брідж!

Ми можемо набивати собі ґулі, зробити мільйон помилок, таким чином здобуваючи досвід, але при цьому – не втрачати оптимізму і знати, що у підсумку – усе обов’язково буде добре!

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage