Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Для мене цей проект був професійним викликом. Портрет є найскладнішим жанром в ілюстрації, де дуже легко схибити, і все — він перестає працювати.

Мені потрібно було створити не лише портретну схожість, а й знайти певний настрій та характер ілюстрації, який би відповідав особистості та заохочував глядача до пізнання.

В ілюстраціях закладений певний символізм кольору та фактур: синій — це про земне життя і його стихійну активність, бронза — про те, що лишається після нас, про пам'ять. Чорні текстури, які я створювала, — про жахи минулого століття, червона лінія — про раптовий біль, біль живої людини, біль читача від прочитаного.  

У мене було таке відчуття, що я маю «воскресити» цих людей, надати ілюстраціям якогось імпульсу життя. Текстури створювались з відбитків моїх пальців, рук, шкіри. Це додало ідеї тілесності цим плоским малюнкам.

    

Нижче ділимось кількома ілюстраціями з книги Олександра та Павла Михедів «Живі. Зрозуміти українську літературу» (портрети Григора Тютюнника, Валер'яна Підмогильного та Миколи Хвильового):

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage