Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зустріч з Юстиною Соболевською у рамках V Львівського бібліотечного форуму
Бібліотекарі з усіх куточків України приїхали на V Львівський бібліотечний форум, аби зустрітись з лідерами літературної галузі та видавничої справи. У рамках заходу у середу, 10 вересня відбулась зустріч з польською журналісткою та літературним критиком Юстиною Соболевською і презентація її «Книжки про читання» від «Видавництва Старого Лева».
 
Основним питанням до аудиторії було: «Чому «Книжка по читання» потрібна бібліотекарям?» Відповідь проста: бібліотекарі - це люди, які формують попит на книжку, які в певний спосіб ангажують нових читачів. Юстина Соболевська говорила про важливість створення власних «біографій читання»: згадувати про те, де читалась книжка, за яких обставин, відкривати закладені сторінки і перечитувати їх, зауважувати деталі, а, головне, просто відчувати приємність процесу читання.
 
    
 
Авторка зауважила також, що книги в Польщі стали дуже дорогими, тому єдиний вихід для читача - взяти книгу в бібліотеці. Бібліотеки стають культурно-мистецькими центрами, мають свої літературні клуби та проводять цікаві літературні акції. Вона спостерігала за тими, хто читає на лавках, в трамваї, в автобусі. Як виявилось, здебільшого люди читають книги, позичені в бібліотеці.
 
Головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка розповіла про серію, яку, власне відкрила книжка п. Юстини - це серія книжок про читання, про важливість процесу, про різні способи та позиції читання, про типи читачів, про секрети ще не прочитаних книжок, про особливі асоціації з улюбленою книгою.
 
Емілія Огар, науковий редактор «Книжки про читання», зауважила, що незабаром в Україні буде нова хвиля читання під символічною назвою «Від віночків - до книжки», адже тенденційним є зростання попиту власне на українську книгу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage