Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зоя Казанжи розповідала у Тернополі про невипадкові випадковості
Журналістка, медіа-експертка, а нині віце-губернатор Одеської області Зоя Казанжи запрезентувала свою збірку невигаданих історій “Якби я була…” у Тернополі. Це друга презентація, після Одеси – рідного міста письменниці.
 
Книга творилася на основі записів у соціальній мережі “Facebook”, де друзі авторки відразу висловлювали своє ставлення до тієї чи іншої історії. Саме після численних схвальних відгуків та прохань опублікувати це у одній збірці – з’явилася ідея книжки.
 
“В основному все було написано у жовтні минулого року. Потім щось дописувалося, щось десь коригувалося. І завжди, коли ти щось пишеш і виставляєш це на людський суд, тобі важливо хто про це що скаже. Я завжди кажу: “Я не настільки геніальна, щоб писати в стіл”. Це було дуже неочікувані для мене речі, коли відгуки почали писати в основному чоловіки. Це було якесь тотальне схвалення. Я взагалі дуже вірю у випадковості. Тобто всі ці випадковості – не випадкові.
 
Практично всі оці маленькі розповіді – мають своїх героїв-прототипів. Стиль книжки такий, що тут майже немає віку героїв, немає імен, тут всі “Він”/”Вона”, немає місця, де це все відбувається, лише можна вгадати. Це от справді такі вирвані з контексту історії. Для мене завжди дуже важливо, як історія закінчується і як вона починається. Хоча дуже часто я не знала чим закінчиться та чи інша розповідь”, – розповідає про власну книгу авторка.
 
Під час презентації книги також була присутня Мар’яна Савка – головний редактор і співзасновник “Видавництва Старого Лева”. До слова, це вперше, коли у цьому львівському видавництві книга вийшла одразу двома мовами: російською та українською.
 
Світлана Андріїшина
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage