Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Знайшли видання творів Шекспіра 1623 року
 
«Перше Фоліо» - назва, якою часто окреслюють першу збірку п`єс відомого англійського драматурга Вільяма Шекспіра.  Книга вийшла за сім років після смерті автора тиражем 750 примірників, до сьогодні у різному стані збереглась лише третина з них. Ще один примірник такого видання нещодавно знайшли на шотландському острові Б'ют.
 
 
Книга, до якої увійшли 36 п`єси, як-от «Дванадцята ніч», «Макбет», «Юлій Цезар», «Ромео і Джульєтта», «Гамлет»  та інші, вийшла у 1623 році. Особливістю видання є портрет драматурга, створений відомим гравером Англії Мартіном Друшаутом та розміщений на першій сторінці книги.
 
 
 
Знайшла видання професор Шекспірівських студій Оксфордського університету Емма Сміт. Книга зберігалася в бібліотеці маєтку Mount Stuart House більше століття. Власником примірника був редактор Ісаак Рід, який у XVIII ст. працював у Лондоні. Листи Ріда свідчать, що він придбав «Перше Фоліо» у 1786 році, а у 1807-му, після смерті власника, книгу було продано «JW» за £ 38 (53  долари). Після цього тривалий час не було жодних згадок про видання. Аж до 1896 року, коли інформація про книгу з`явилась у каталозі бібліотеки маєтку Mount Stuart House. Після цього «Перше Фоліо» знову було забуте до того моменту, коли в архівах бібліотеки його знайшла Емма Сміт. Знайдене видання є незвичайним: воно переплетене у три томи та має велику кількість чистих сторінок, які, можливо, мали бути використані для ілюстрацій.
 
 
 
З 7 квітня по 30 жовтня в маєтку діятиме виставка, на якій можна буде побачити і цю знахідку.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage