Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Знайомство з туконі – тепер це реально!
Ось і стартував в Києві один із найбільших книжкових фестивалів України. Старий Лев приготував для читачів і читачок понад 50 новинок, більше 30 подій, а ще – унікальний проект «Знайомство з Туконі» за мотивами книжок-картинок Оксани Були. Завдяки ньому гості Книжкового Арсеналу можуть не лише дізнатися більше про цих милих і атмосферних лісових духів, а й буквально з ними познайомитися. Як? Усе завдяки технологіям віртуальної реальності! Вже сотні відвідувачів – як маленьких, так і дорослих, скористалися такою нагодою.
 
 
 Проект розробили спільними зусиллями Оксани Були, Мистецького Арсеналу, «New Cave Media», «Видавництва Старого Лева», «ЛакіБукс». «Знайомство з Туконі» – спосіб показати, що найсучасніші технології не обов’язково відволікають від книжок, а навпаки можуть спонукати читати більше й відкривати нові й нові літературні світи. І вирішили розпочати із чудових істот, що населяють наш світ та дбають про природу та її мешканців. Вигадала Туконі художниця Оксана Була, яка й створила серію книжок для дітлахів, де головними героями є ці лісові духи – «Туконі – мешканець лісу», «Зубр шукає гніздо» та «Ведмідь не хоче спати». Усі туконі різні, але водночас їх об’єднує дружба та любов до природи й світу, в якому вони живуть. Вони дбають про рослини і про тварин — насправді це їхня улюблена справа.
 
 
А тепер Туконі стали головними персонажами чудового проекту, де поєдналися віртуальна реальність та відео 360°, анімація та класична книжкова ілюстрація. Одягаючи VR-окуляри Google Cardboard, відвідувач наче потрапляє на природу – у карпатський ліс, на луг серед квітів чи у сонячну долину, насолоджуючись її краєвидами й знайомлячись з Туконі. Тут є й Туконі, який робить рюкзачки для своїх друзів, і Вогник, котрий дбає про багаття, і Мох із чимось дуже важливим у вузлику, і Друг птахів, і загадкова Онакона та інші.
 
 
«Ми знімали відео 360° — здебільшого у Карпатах, і трішки в Київській області, — розповідає Микита Богданов із «New Cave Media». – Потім ми працювали з Туконі – з кожним окремо, анімували їх і поєднували з відео, відзнятими раніше. Далі розробник зібрав усе разом – так народилася аплікація для смартфону. Окрім того, ми створили меню для цієї програми, способи взаємодії з Туконі». Так усі охочі можуть не тільки побачити Туконі у природньому середовищі, а й знайти їх у схованці за деревом, помахати їм ручкою і не тільки».
 
 
Цей проект є одним із наймасштабніших технологічних подій в програмі цьогорічного Книжкового Арсеналу. Це унікальний приклад поєднання інноваційних технологій і книжок. Такий підхід до історії дає змогу розширити звичні способи сприйняття літератури. Однак і це ще не все — проект запрошує читача стати активним співучасником розповіді. Як саме? Для цього потрібно лише одягнути окуляри…
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage