Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Знайдено невідомий твір Артура Конан Дойла?
 
Загадка, яка б могла заінтригувати самого Шерлока Холмса: у Великобританії знайшли невідомий твір про великого детектива, який, імовірно, був написаний Артуром Конан Дойлем. 
 
Англійський історик та поет Волттер Елліот знайшов у себе на горищі збірку творів, видану у 1903 році в рамках благодійного збору коштів на відновлення моста у м. Селкерк (Шотландія). За словами поета, збірка пролежала там 40-50 років разом з картиною старого моста, змитого повінню у 1902 році. 
 
У книзі, поруч із поезією та прозою місцевих жителів, Елліот знайшов твір з 1300 слів про пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона. Під оповіданням ім’я автора немає, але вважається, що ним був саме Артур Конан Дойл. По-перше, письменник брав участь у цій благодійній акції, а по-друге – наприкінці збірки міститься інформація, що Дойл відвідував Селкерк приблизно у той самий період  часу. 
 
«Він часто бував у місті, тож міг знати усі деталі місцевості, які описав у творі, - вважає Елліот. – На мою думку, словниковий запас оповідання дуже близький до інших творів Дойла. Я абсолютно впевнений, що цю історію написав саме він».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage