Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Зірки і макові зернята» «Аґрафки» виходять у Британії!
Вперше книжка «Видавництва Старого Лева» буде видана у Великій Британії, а саме у видавництві «TATE». Це буде книжка-картинка Романи Романишин і Андрія Лесіва (творча майстерня «Аґрафка») «Зірки і макові зернята». Вихід на британський книжковий ринок – дуже і дуже важливий крок у популяризації української літератури в світі, і величезна перемога для нас. Англійською книжка побачить світ у 2019 році, але вже зараз британське видавництво «TATE» анонсувало вихід цього видання на Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку. Що цікаво, у цій книжці будуть не лише ілюстрації та текст, створені українцями, а й переклад англійською, який також зробила українка – письменниця, літературознавиця Оксана Лущевська. Велика Британія – це вже десята країна, разом з Україною, де виходять «Зірки і макові зернята». 
 
Стенд видавництва «TATE» на Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку
Книжка-картинка «Зірки і макові зернята» вперше побачила світ українською 2014 року. Тоді ж видання увійшло до числа переможців у номінації «Opera Prima» конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Згодом воно потрапило до осіннього випуску Bridges – бюлетня USBBY, присвяченого новинам, національним і міжнародним подіям у сфері дитячої літератури. Сьогодні «Зірки і макові зернята» уже видані у Франції, Аргентині, Південній Кореї, Китаї, Словенії та Латвії, на черзі – вихід книжки у Італії, Тайвані та Великій Британії.
 
Весняний каталог видавництва «TATE», де проанонсовано вихід книжки «Зірки і макові зернята» у Великій Британії
Вихід книжки у Британії заплановано на лютий наступного року. І її уже представлено у весняному каталозі британського видавництва «TATE», що публікує видання з візуального мистецтва, зокрема пов’язані з галереєю Тейт у Лондоні, а також інноваційні книжки для дітей, які здивують та захоплюють наступне покоління любителів мистецтва. Відповідальним редактором британського видання є Голлі Тонкс (Holly Tonks).
 
 
У центрі історії «Зірки і макові зернята» – маленька дівчинка на ім’я Дора, яка понад усе любила рахувати. Числа, цифри та всілякі формули оточували Дору змалку, адже її батьки — відомі математики. Перед сном, на відміну від інших дітей, які, аби задрімати, рахували слоненят, Дора лічила всіх звірів на світі, навіть ламантинів, тапірів та качконосів. Це – захоплива і магічна історія про здатність досягнути будь-якої мети, яку ми ставимо перед собою; й іноді варто лише почати з маленьких кроків та не здаватися. 
 
Творча майстерня «Аґрафка» – ілюстраторський тандем Романи Романишин та Андрія Лесіва. У їхньому доробку як авторів та ілюстраторів такі книги, як «Зірки і макові зернята» (2014), «Антоміми» (2014), «Зірки і макові зернята» (2014), «Мій дім і речі в нім» (2015), «Війна, що змінила Рондо» (2015), «Голосно, тихо, пошепки» (2017), «Я так бачу» (2018). Їхні видання стали міжнародними бестселерами та здобули світове визнання й кілька престижних книжкових нагород, загалом проекти Романи і Андрія перекладені і видані у близько 20 країнах планети. Крім власних проектів, на рахунку «Аґрафки» десятки обкладинок та ілюстрованих книжок, як-от «Прощавай, зброє» Ернеста Гемінґвея чи «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса, серії українських видань Террі Пратчетта, Діани Вінн Джонс, Стівена і Люсі Гокінґів тощо.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage