Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Зірка Мензатюк та Кость Лавро — номінанти на премію ім. Астрід Ліндґрен 2018 року
Під час Франкфуртського книжкового ярмарку представили не лише видання, що потрапили до цьогорічного каталогу «Білі круки», а й оголосили номінантів на престижну літературну нагороду, що вручається за досягнення в літературі для дітей та юнацтва, – премію ім. Астрід Ліндґрен. Тішимось, що у 2018 році за перемогу боротимуться двоє українців – письменниця Зірка Мензатюк та художник Кость Лавро. 
 
Зірка Мензатюк – відома українська казкарка, авторка таких книг, як «Казочки-куцохвостики», «Як я руйнувала імперію», «Таємниця козацької шаблі», «Зварю тобі борщику», «Ангел Золоте Волосся» та інших. Її твори опубліковані не лише в Україні, а й у США, Словаччині та Польщі.
 
 
Кость Лавро – український художник, відомий своїми ілюстраціями для книг видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Розумна дитина». Роботи Костя Лавра неодноразово входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі тощо.
 
 
«Список номінацій є золотим рудником для всіх, хто цікавиться міжнародною дитячою й юнацькою літературою. Я сподіваюсь, що цей список поширюватимуть і використовуватимуть у всіх можливих ситуаціях, пов'язаних із читанням та сторітелінгом», – зазначив професор Болен Вестін. 
 
Цього року за перемогу боротимуться 235 кандидатів з 60 країн світу. Результати будуть оголошені у Стокгольмі та Болоньї після остаточного засідання журі премії 27 березня 2018 року. Переможець отримає грошову винагороду у розмірі п`яти мільйонів шведських крон (понад 550 тисяч доларів).
 
Детальніше ознайомитися з переліком номінантів можна за цим посиланням.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage