Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

1006 книжок! Так, саме так, 1006 книжок нам з вами вдалося зібрати для бібліотеки села Іванчуківка Ізюмського району Харківської області під час фестивалю Coffee, Books & Vintage!

Відвідувачі фестивалю, який відбувся цими вихідними у Львові, дарували як книги з домашніх колекцій, так і нові видання, придбані на фестивалі. А ще чимало з дарувальників додавали до книжок дуже зворушливі і мотивуючі записки для майбутніх читачів. До ініціативи долучилися також всі видавці-учасники фестивалю, додавши до збору свої книги. А це і «Видавництво Старого Лева», і «Час майстрів», «Жорж», ARTBOOKS, «КСД», Vivat, «Наш Формат», «Апріорі». Серед 1006 книжок, які вдалося зібрати, є дорослі та дитячі книги, художня література та нон-фікшн, поезія та проза і дуже багато історичних видань. 

Іванчуківці розповіли нам, що росіяни в перші ж дні окупації наказали забрати всю літературу з історії України, яка є в селі – з бібліотеки, зі школи, з кабінетів, зі всіх класів забрали підручники з історії. Бібліотека лишилась понищена, розграбована, більшість книжок і журналів – ще з радянських часів. А тепер в цій бібліотеці можна буде знайти найактуальніші новинки і загалом книжки на будь-який смак і потребу.

Ми з вами так класно долучилися до цієї ініціативи, що книжок вистачить навіть не на одну бібліотеку, а на цілі дві! Бібліотекарі Іванчуківки вирішили поділитися частиною зібраних книжок з бібліотекою міста Ізюм, яка була повністю зруйнована російськими військовими під час окупації. Зараз її відбудовою опікується онук італійського письменника Джанні Родарі – Марко Родарі.

Дякуємо вам, що долучилися до цієї ініціативи, і тепер читачі з Іванчуківки та Ізюма отримають змогу читати класні книжки українською! Разом – ми сила!

Якщо ви також хочете долучитися до ініціативи, то можете надсилати книжки у Харківський літературний музей, звідки їх перенаправлять у біблотеки Харківщини. Харків, Нова пошта 140. Бондар О.І. 0683247407

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage