Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вільнянська громада розташована у прифронтовій зоні Запорізької області та протягом повномасштабної російсько-української війни зазнала значних руйнувань. Та попри обстріли, життя триває. У громаді мешкає близько 14 тис. жителів, з моменту повномасштабного вторгнення до них доєдналося понад 4 тис. внутрішньо переміщених осіб. Мешканці Вільнянської громади люблять читати, проте книжковий фонд місцевих бібліотек потребує оновлення якісними українськими книжками.

Саме тому ми оголошуємо збір книжок для Вільнянської центральної бібліотеки на Coffee, Books & Vintage #5, що відбудеться 14-15 вересня у Львові на території !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26). Тож запрошуємо у ці дні брати книги з собою, або придбати їх під час події на стендах видавництв! Деталі про подію >>> за цим посиланням.

    

Вільнянська центральна бібліотека весь час працює у звичному режимі, пропонуючи книги та доступ до інтернету, а ще — щиру підтримку для відвідувачів. Бібліотекарі створюють дружню атмосферу, де жителі громади та ВПО можуть знайти підтримку, поспілкуватися, отримати нові навички, знання, відвідати цікавий захід, а головне — прочитати цікаву книгу та обговорити її.

Більша частина книжкового фонду бібліотеки — старі видання, тож читачі мають потребу в нових книгах. Це можуть бути як художні, так і пізнавальні та галузеві видання для дорослих та дітей, українських та закордонних авторів. Також мешканці Вілянської громади хотіли б прочитати нові видання класиків української літератури, сучасної української прози та літератури детективного жанру. Головне — щоб книги були рідною українською мовою.

Вільнянська центральна бібліотека завжди відкрита до нових ініціатив. Так вона взяла участь у міжнародному проєкті «Людський вимір — інклюзивні дані для стабільності та розвитку», який реалізувався Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні. Завдяки проєкту було створено молодіжний простір громади Бібліохабу (Bibliоhub) для підвищення соціальної адаптації дітей та молоді, інтеграції дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей з інвалідністю. У створеному молодіжному вільному просторі проводяться літературні зустрічі, презентації нових книг, демонструються фільми, зняті за літературними творами, та походять обговорення; організовуються інші цікаві бібліотечні заходи. 

    

Нагадаємо, що нам разом з вами вдалося зібрати 1006 книжок для бібліотеки села Іванчуківка Ізюмського району Харківської області під час Coffee, Books & Vintage #2, який відбувся у травні 2023. Ще 767 книжок зібрали ми для бібліотеки селища Замглай на Чернігівщині у жовтні минулого року на Coffee, Books & Vintage #3. А на попередньому Coffee, Books & Vintage #4, що відбувся весною цього року, ми зібрали 1402 книг для бібліотеки деокупованого селища Благодатне на Херсонщині. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage