Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Видавництво Старого Лева» презентує читачам книгу «Парфумерний щоденник Зої» авторства Олександри Орлової та з ілюстраціями Андріани Чуніс, над якою працювали понад два роки. У центрі розповіді – історія дівчинки Зої, яка має особливий ніс: через нього вона іноді потерпає від жартів однокласників, але разом з ним вона має суперсилу – тонко відчувати запахи, тож дівчинка вирішує присвятити себе парфумерній справі. Окрім художньої історії, у книзі міститься велика нон-фікшн частина: про різновиди та еволюцію парфумів, світові бренди та відомих жінок, що доклались до розвитку парфумерної справи, як-от Коко Шанель та її творіння «Chanel №5». Зараз новинка буде доступною в електронному форматі, а після перемоги України – і у паперовому.

Книга зроблена у формі щоденника, у якому головна героїня розповідає про себе та занотовує все, що дізнається про аромати, видатних парфумерів і парфумерок, а ще вчиться створювати власні парфуми.

«Подейкують, що ідея створення парфумів «Angel» спала на думку французькому модельєру Тьєрі Мюґлеру на прийомі у психолога. Лікар спитав, чого б Мюґлеру найбільше зараз хотілося. "Відчути аромат ванільного печива, що пекла моя мама", — відповів той і вже наступного дня розпочав роботу над парфумами, яким судилося стати візитівкою його модного дому, – розповідає авторка Олександра Орлова. – Коли декілька років тому я вирішила написати дитячу книжку про парфумерію, то знала, що вона має бути інформативною, однак найбільше мені кортіли, щоби в ній вчувалися дуже домашні, затишні нотки і настрої. Хотілося наповнити її красою, ніжністю, буттям дівчинки, яка шукає і приймає себе, мріями, мандрами, смаколиками, книжками, навіть, Різдвом. Так, на світ з’явилася перша версія рукопису "Парфумерного щоденника Зої". Його читали й поліпшували своїми порадами і пропозиціями чудесні редакторки, а також фахівчині з хімії та парфумерії. Окрім феї-ілюстраторки Андріани Чуніс, над оформленням майбутньої книжки працювали дизайнери і художні редактори, проте справжнім випробуванням для "Щоденника" стало узгодження авторських прав і отримання юридичних дозволів від обреремку всесвітньо відомих парфумерних брендів. Це була дійсно командна робота. Це був довгий шлях. І поки світ майбутньої парфумерки Зої залишався привітним і сповненим ароматів, світ майбутніх читачів книжки змінювався відчутно і глобально. Виданню не вистачило якогось місяця, аби зійти на яв у всій своїй друкованій красі, адже почалася повномасштабна війна. Я думаю про те, яким чином Зоя могла б заспокоїти і втішити себе у цей бентежний час. Вона, напевне, хотіла б закоркувати у пляшечку щось дуже затишне — на зразок запаху домашнього ванільного печива. А ще вона б дізналася, що в роки Другої світової війни призупинився випуск навіть найвідомішого аромату у світі "Chanel №5", а через нестачу інгредієнтів, замість парфумів, косметичні компанії тимчасово виготовляли духмяні креми, пудри і саше. От і сьогодні, аби не скасовувати вихід книжки і зробити її якомога доступнішою, "Видавництво Старого Лева" презентує її в електронному форматі. І я дуже сподіваюся, що "Парфумерний щоденник Зої" розрадить, зігріє та надихне маленьких і дорослих читачів, поки всі ми чекаємо на перемогу. Все буде!».

«Для мене ця книжка дуже особлива. Рівно два роки тому я приступила до її створення, і за кілька днів оголосили перший локдаун. Я малювала її на горищі моїх сусідів, які дозволили там розмістити комп’ютер, бо у квартирі з 2-річною дитиною це було неможливо. Тепер я переховуюсь зі своєю сім’єю у підвалі моїх батьків... і все очікую на її вихід. Я створила 60 ілюстрацій, не рахуючи тих, які в процесі ставали неактуальними або зайвими. Я пишаюсь цим проєктом, і дуже хочу, щоб читачі якнайшвидше повернулись до мирного життя з улюбленими книгами. З нетерпінням чекаю на паперовий примірник, але уже зараз запрошую розглядати Зою у електронному форматі», – ділиться думками про книгу ілюстраторка Андріана Чуніс.

З цією книжкою читач відкриє для себе чарівний світ парфумерії та довідається, як виготовляли ароматні суміші у давнину, як виникла ідея створення найвідоміших парфумів та кому вдалося закоркувати аромат книжок. А ще помандрує із Зоєю до музею парфумів «Фраґонар» у Парижі!

Олександра Орлова — письменниця і перекладачка. Авторка дитячих і дорослих книжок, залюблена у гірські мандри, йогу та чаювання. Активна слухачка мистецьких і літературних студій та історій живих людей, невтомна шукачка краси для фотооб’єктиву й просто на згадку. Нині мешкає в американському містечку Вудинвіль у штаті Вашинґтон із коханим чоловіком і чарівним котом Ешером.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage